Ексклюзиви
пʼятниця, 27 серпня 2010 05:50

Аркадія Дзюбенка 27 разів ловили п"яним за кермом

Від початку року працівники Державної автомобільної інспекції склали 56 протоколів про порушення правил дорожнього руху на донеччанина Аркадія Дзюбенка, 33 роки. З них 27 — за кермування в нетверезому стані. Він має сплатити 11 тис. грн штрафу.

— Це абсолютний рекордсмен, — кажуть в управлінні ДАІ Донецька. — Ще у грудні позаторік суд на 10 років позбавив його прав. Але він досі їздить, причому на різних машинах. Ловили на "жигулях", різних моделях "опелів", "мерседесів", "Тойоті Камрi", мотоциклах. Востаннє — на 20-річному "мерседесі" з транзитними номерами.

Зазвичай Аркадій не має документів.

— Але його знає кожен працівник ДАІ Донецька й Макіївки, — говорять в управлінні. — Він не розуміє, що пити за кермом — це погано. Певно, і зараз десь п"яний гасає. Ми не можемо цього зупинити: виписуємо штрафи й відпускаємо. Машини ставимо на штрафмайданчик, а як приходять господарі — віддаємо.

Штраф мають стягнути судові виконавці. Однак вони не можуть знайти ні Аркадія, ні його майна.

Раніше Дзюбенко жив із батьками у селищі Калiнкiна. Це на околиці Донецька, де старі хати місцевих сусідують із новими триповерховими котеджами міської еліти.

Хата Дзюбенків — одноповерхова з червоної цегли, по вул. Мiцули, 23. Поряд   огороджена 4-метровим парканом садиба, де донедавна жила родина Віктора Януковича. Двір облаштований камерами відеоспостереження.

— Дзюбенки — то циганська сім"я, — кажуть місцеві. — У хазяїна Андрія Митровича дочки вже дорослi, сина давно вже не бачили.

Із хати у білосніжній сорочці виходить 60-річний Андрій Дзюбенко, батько Аркадія.

— Із сином ми у сварці, — каже. — Він кинув дружину з трьома дітьми, а я їх годую. Бо невістка — це племінниця моєї жінки. Востаннє син заїжджав узимку. З друзями, на іномарці. Він офіційно не працює, але десь торгує. Де живе — не знаю, номери телефонів міняє.

У порушника немає власності.

— Колись мав "жигуля", але зараз без "коліс", — говорить батько. — Зате є купа друзів, які дають йому машини. Минулого місяця прийшла йому повістка з райсуду. Та де його взяти? Боюся, із-за сина мене тепер замучать.

— По порушеннях Аркадія наздоганяє Микола Харченко, — кажуть у ДАI. — На нього вже дві сторінки в електронній системі за чотири місяці. Він теж міняє транспорт. То на "москвичі", то на мотоциклі, то на скутері.

Цьогоріч даїшники Донеччини зареєстрували понад 70 тис. порушень. Торік "чемпіоном" був донеччанин Дмитро Підгорний. Його 25 разів затримували п"яним, склали протоколів на 10,5 тис. грн. "Жигулі" конфіскували, водійських прав Дмитра позбавили на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Аркадія Дзюбенка 27 разів ловили п"яним за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути