четвер, 20 вересня 2007 07:06

Андрій Подріз втратив пам"ять

Автор: фото з сімейного архіву Подрізів
  Тесля з Полтави Андрій Подріз із дружиною Оленою та донькою Євгенією. Нині чоловік лежить паралізований, фотографуватися соромиться. Не хоче, щоб його бачили змарнілим і худим
Тесля з Полтави Андрій Подріз із дружиною Оленою та донькою Євгенією. Нині чоловік лежить паралізований, фотографуватися соромиться. Не хоче, щоб його бачили змарнілим і худим

Чотири місяці 27-річний тесля Андрій Подріз із Полтави лежить паралізований у власній квартирі. 20 травня його непритомного знайшли вдома мати з вітчимом. Що трапилося, він не пам"ятає.

Із Андрієм, його 28-річною дружиною Оленою і 4-річною донькою Євгенією зустрічаємося в їхній двокімнатній квартирі. Подружжя живе тут із батьками чоловіка. Андрій лежить на розкладеному дивані вкритий ковдрою до підборіддя. Він дуже худий і блідий.

— Андрій прийшов із роботи додому, сам одкрив двері, — починає згадувати Олена.

— Але я цього всього не пам"ятаю, — перебиває чоловік. Він говорить уривками. — Це була неділя. Удень ми з бригадою робили дах у мікрорайоні Климівка, о сьомій нас відпустили. Я йшов додому, на велосипеді віз інструменти й робочий одяг. Пам"ятаю, як підходив до свого будинку. Далі — прірва в пам"яті.

Того дня Олена з донькою поїхала до своїх батьків у село Крутий Берег за 10 км від Полтави. Увечері додому прийшла мати Андрія Надія з вітчимом Олександром.

— Ми з Олександром підходимо до квартири, відкриваємо, а Андрій падає чоловікові під ноги, — до розмови долучається 52-річна Надія Григорівна. — Ми перенесли його на ліжко. Думали, перележить. Уночі викликали "швидку", бо син не відчував ніг. Його паралізувало.

Лікарі виявили в Андрія сильний набряк спинного мозку з третього по сьомий хребець. Почали капати антибіотики. Сказали, що такої травми не можна зазнати при падінні. Андрій пролікувався місяць, і родина забрала його додому.

— Невропатолог казав, що стати на ноги — це один шанс із тисячі, — починає плакати Олена. — Хочеться, щоб Андрій хоча б сів. Доня часто питає, коли тато ходитиме. Він же тільки головою ворушить. Я на роботу йду й не знаю, що з ним.

Подрізи впевнені, що Андрія хтось побив. Сам він запевняє, що не мав ворогів, грошей не позичав і ні з ким не сварився.

Нині родина живе на Оленину зарплатню в 600 грн і на лікарняні Андрія. Дружина — соціальний працівник відділу праці та соцзахисту Ленінського району Полтави, а чоловік працював теслею на підприємстві "Будліс". На бинти щомісяця витрачають до 200 грн, на крапельниці — стільки ж.

— Добре хоч колеги грошима допомагають, — зізнається жінка. — Раз зібрали тисячу гривень, ось недавно ще 900. Хочемо спеціальний матрац Андрієві купити, бо в нього пролежні дуже болять. Але він дві тисячі коштує. У нас нема таких грошей.

Подрізи просять усіх, хто може допомогти, приходити або надсилати листи на адресу: м. Полтава, пров. Рибальський, 16, кв. 92, Подріз Олена Валеріївна, або дзвонити за номером (0532)7 80 85.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Подріз втратив пам"ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути