пʼятниця, 08 лютого 2008 07:02

Олександра Степанюка зарубали і з"їли четверо знайомих

"Я чула, що людське м"ясо дуже смачне на шашлик. Давайте засмажимо", — запропонувала Лілія Кисилиця приятелям, які випивали на дачі садового товариства "Мрія" під Чернівцями. Чоловіки порубали господаря хати 41-річного Олександра Степанюка.

Він жив у Чернівцях із матір"ю. Із дружиною розлучився 4 роки тому, доросла донька живе окремо. Працював інженером, їздив за кордон на заробітки. Улітку мешкав у двокімнатній хатині за містом. Вирощував городину, ловив рибу.

Торік 11 травня познайомився з Олександром Войцешком, 38 років. Той мав дачу неподалік. Войцешко повертався повз двір Степанюка зі спійманою рибою. Розговорилися, домовилися відзначити знайомство на дачі в інженера.

Чоловік пішов купити маринованого м"яса на шашлик, Степанюк заходився рубати вишню для мангала. Його новий знайомий повернувся з 20-річною чернівчанкою Лілією Кисилицею, на два роки молодшою Світланою Лупан із села Банилів-Підгірний Сторожинецького району та Дмитром Чубом, 22 роки, з села Ганно-Требинівка Устинівського району Кіровоградщини. Дівчата ніде не працювали, Чуб після армії лишився на Буковині, перебивався разовими підробітками.

Степанюк дав Чубові 100 грн, щоб той збігав у магазин. Дмитро приніс кілька пляшок горілки, пива, хліб, майонез, кетчуп, копчену скумбрію. Після кількох чарок господар обмовився, що планує купити квартиру. Показав гаманець із грішми. Войцешко й Чуб вирішили пограбувати його. Дмитро вдарив Степанюка першим. Той упав біля мангала.

— Ну що ти за мужик, якщо не можеш довести діло до кінця, — сказала сп"яніла Лілія Кисилиця.

Войцешко схопив сокиру, якою кололи тріски, й проломив господареві чоло. Гуртом обнишпорили будинок. Знайшли 90 грн, мобілку. Застілля продовжили.

Коли допили майже все, вирішили засмажити людське м"ясо. Експерти згодом встановили, що на шампури нанизували шматки з грудей Степанюка й розчленованого собаки. Бродячого пса забили перед тим.

Після вечері компанія розбрелася, вивернувши на господаря мангал із жаринами. Сорочка зайнялася, до ранку тіло вигоріло.

— Про труп нам повідомили сусіди по дачному кооперативу, — каже полковник Віктор Войтков, 45 років, з управління карного розшуку обласної міліції. — Ми такого ще не зустрічали.

На смак людське м"ясо трохи солодкувате

Лілію та Світлану міліціонери затримали наступного дня в селі Тисівці Сторожинецького району, Войцешка — за два тижні. Він уже мав п"ять судимостей за грабежі та крадіжки. Загалом відсидів 18 років. Чуба ловили два місяці. Він утік на Одещину, скоїв грабіж, потім ховався в Кіровограді. Усі зізналися, що їли людське м"ясо, бо хотіли спробувати, яке воно на смак. Кажуть, трохи солодкувате.

Торік у жовтні кримінальну справу передали до суду. 27 грудня Апеляційний суд Чернівецької області засудив Олександра Войцешка до довічного ув"язнення з конфіскацією майна. Чуб отримав 15 років в"язниці, Лілія Кисилиця — 12, Світлана Лупан — три роки з відстрочкою на два.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Степанюка зарубали і з"їли четверо знайомих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути