четвер, 18 березня 2021 07:55

7-річну Марію Борисову вбив односелець

Автор: glavred.info
  7-річна Марія Борисова із села Щасливе Олешківського району на Херсонщині зникла увечері 7 березня. Тіло знайшли на п’ятий день. Була зґвалтована й задушена
7-річна Марія Борисова із села Щасливе Олешківського району на Херсонщині зникла увечері 7 березня. Тіло знайшли на п’ятий день. Була зґвалтована й задушена

Удень 11 березня у селі Щасливе Олешківського району на Херсонщині знайшли мертвою 7-річну Марію Борисову. Зникла 7 березня. Того дня з братом 10-річним Сергієм і сусідськими дітьми гралася на вулиці.

Востаннє її бачили близько 17:30 біля зупинки громадського транспорту. В який момент зникла — діти не звернули уваги. Мати марно намагалася самотужки розшукати доньку. Близько 20:00 заявила в поліцію.

Дівчинку цілодобово шукали з пів тисячі людей: поліцейські, кінологи, нацгвардійці, рятувальники, волонтери. Перевіряли занедбані будинки, лісосмуги, поля, водойми. На в'їздах у село пости поліції оглядали кожне авто. Собаки-пошуківці брали слід. Губився біля зупинки. Припускали, що Марію викрали.

- Детвора с утра по улице носилась. Днем сидели у меня на городе картошку пекли. Жена с работы пришла около пяти, наших загнала домой. А часа через два-три соседка сказала, что пропал ребенок. Сразу вышли на поиски, - розповідає місцевий Рустем Мірзаєв.

На п'ятий день тіло дівчинки знайшли в хліві без даху, неподалік будинку родини Марії. Було зав'язане в полімерному мішку. Дитину зґвалтували й задушили руками у день зникнення, встановили експерти.

Автор: NPU.GOV.UA
  7-річна Марія Борисова із села Щасливе Олешківського району на Херсонщині зникла ввечері 7 березня. Її цілодобово шукали майже півтисячі людей: поліція, кінологи, нацгвардійці, рятувальники, волонтери. 11 березня дівчинку знайшли мертвою
7-річна Марія Борисова із села Щасливе Олешківського району на Херсонщині зникла ввечері 7 березня. Її цілодобово шукали майже півтисячі людей: поліція, кінологи, нацгвардійці, рятувальники, волонтери. 11 березня дівчинку знайшли мертвою

Марія була молодшою донькою 39-річної Ольги Борисової та 45-річного Андрія Шаруділова.

У них є син 10-річний Сергій. Для обох це був другий шлюб, мають дорослих дітей від попередніх. Ольга й Андрій офіційно одружені не були, жінка записана матір'ю-одиначкою. Два роки тому Андрій пішов із родини. Живе за кілька будинків, має нові відносини. З дітьми регулярно бачився, помагав.

Родина дівчинки стояла на обліку як така, що опинилася у складних життєвих обставинах.

— Оля выпивала, но не алкашка. Когда муж ушел, за ум взялась. Зарабатывала на сезонных работах. Детки ухоженные, развитые, сытые всегда, — розповідає 41-річна Оксана, прізвища не називає. — Андрій — роботяга. Наймався на будь-яку роботу. Нічого поганого про сім'ю сказати не можна. Шкода їх, важко втрату переживають.

Марія навчалася в другому класі місцевої школи. Була товариською й довірливою, за словами педагогів. Легко йшла на контакт із дорослими, навіть незнайомцями.

Хлів, де знайшли дівчинку, поліція оглядала кілька разів. Тіла там не було. За кілька днів його підкинули. На підозрюваного вийшли в день похорону Марії — 13 березня.

— Встановили 16 чоловіків, які могли бути причетні до злочину. Взяли в них зразки ДНК, — говорить Олександр Прокудін із поліції Херсонщини. — До одного з підозрюваних оперативники пішли в день похорону дівчинки. Був удома, двері лишив відчинені. Зайшли, а він вени на лівій руці порізав. Руку встромив у воду, аби кров не згорталася. Чоловіка відправили в лікарню. Попросили, аби його біологічні зразки перевірили в першу чергу. Наступного дня отримали позитивну відповідь.

Підозрюваний — 62-річний Микола. Має три судимості за хуліганство і побиття. Вийшов із в'язниці 2005-го.

Автор: MVS.GOV.UA
  Сліди ДНК 62-річного Миколи із села Щасливе Олешківського району на Херсон­щині виявили на тілі й речах убитої другокласниці Марії Борисової. Чоловіка затримали. Свідчити відмовляється
Сліди ДНК 62-річного Миколи із села Щасливе Олешківського району на Херсон­щині виявили на тілі й речах убитої другокласниці Марії Борисової. Чоловіка затримали. Свідчити відмовляється

Торік на нього тричі складали адмінпротоколи за дрібне хуліганство. Жив по сусідству з Андрієм Шаруділовим. Чоловіки товаришували. Микола часто випивав, заробляв копачем могил. Дружина покинула, сини живуть окремо. Від свідчень він відмовляється. Спілкується з державним адвокатом.

— Чому таке скоїв — не зізнається. Знайшовся свідок, який бачив Машу біля його будинку в день зникнення, — додає Прокудін. — Спершу цей чоловік не був серед основних підозрюваних. Ходив на виклики в поліцію, свідчив. Впустив оглянути своє житло. Нічого не знайшли. Місцевість прочесали кілька разів. Певно, думав, що повторно в селі вже не шукатимуть. Вночі підкинув у сарай односельця мішок із тілом. Де його доти ховав — з'ясовує слідство.

Жителі Щасливого про Миколу розповідають неохоче. Готові говорити, коли отримає вирок.

— Он очень жестокий человек. Особенно, когда выпьет. На глаза даже старалась не попадаться. Легко мог убить кошку, со всей дури бросив на землю, — розповідає 71-річна Олександра Юнгіна, сусідка Миколи. — Задирався до старших. Чіплявся до сусідських дітей — бив, душив, геніталії показував. Мати дітей — Наташа — поліцію викликала. Приїхали, забрали Миколу. Через годину відпустили. Шоковані, що таке з Марійкою зробив. У нього часто гулянки. Але того дня криків ніяких не було. Ми би почули.

Марію ховали в білій труні, прощатися прийшло все село. Люди несли квіти, іграшки. Миколу 14 березня взяли під варту без права на заставу, за рішенням Херсонського міського суду. Можуть ув'язнити довічно.

Зараз ви читаєте новину «7-річну Марію Борисову вбив односелець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути