понеділок, 16 листопада 2020 07:50

Теплицю знезаражують двічі

— Восени в теплиці знищую грибок на стінах і знезаражую ґрунт. Як полінуюся зараз прибрати, весною буде квола розсада, — розповідає Олеся Томич, 38 років, із села Денисівка Оржицького району Полтавської області.

Для знищення інфекції розводить 300 г хлорного вапна або 250 г формаліну в 10 л води. Цідить, обприскує теплицю і закриває її на тиждень. Провітрює, миє мильним розчином. Коли висохне, обробляє мідним купоросом, щоб позбутися моху та лишайників. Розводить 100 г у відрі води.

— Як бачу, що завелася гниль, — беру препарати Бактофіт. Дозування вказане на упаковці. Одна обробка не врятує ґрунт. Треба повторити за два тижні. Бо за осінь у теплиці збирається багато сирості, розводиться грибок.

Залишки бур'янів і стебла помідорів спалює на краю поля. Вкидати в компостну яму не варто, бо можна заразити фітофторою.

— Раз на кілька років оновлюю землю. Знімаю 20‑сантиметровий шар і виводжу з теплиці. Взамін висипаю новий із незаражених ділянок городу. Як немає де взяти такого ґрунту, то поливаю окропом і накриваю плівкою. Або просто розсипаю сухе вапно й перекопую.

Зараз ви читаєте новину «Теплицю знезаражують двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути