понеділок, 05 листопада 2018 06:05

Стовбури дерев обмотують масляним папером

— На зиму дерева не можна залишати без утеплення. Вони найбільше страждають через зміни температури — коли вдень тепло, а вночі починаються морози. Від цього волога перетворюється на лід, розриваючи волокна рослин, — говорить 54-річний Василь Зубрейчук із селища Петрове Кіровоградської області.

— Обмотую стовбури будівельним або масляним папером. Він має бути світлих відтінків, щоб відштовхувати сонячні промені. А також захищатиме від промерзання, гризунів.

Обмотує стовбур дерева від кореня навхлистом, рухаючись до крон. Щоб папір не розмотався, кріпить електроізоляційною стрічкою. Можна брати і залишки шпалер. Але не поліетилен, бо під ним саджанець запріє. Також обережно обв'язує молоді гілки. Навколо стовбура у прикореневому колі насипає торф або тирсу. Листя чи скошена трава не годиться. У них легко заводяться гризуни, які одразу обгризуть кору.

— Якщо до саду навідуються миші, поверх обмотую сіткою, руберойдом або очеретяними матами. Корисно також утоптати довкола стовбура сніг. Тоді мишам буде важче вишкрябатися і вони не погризуть кору.

Зараз ви читаєте новину «Стовбури дерев обмотують масляним папером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути