понеділок, 21 жовтня 2019 00:10

Селекціонер Володимир Волков допоможе обрати й виростити волоський горіх

Вирощування горіхів стає популярніше серед фермерів і власників земельних ділянок. Плоди можна продавати і непогано заробляти. А ще вони дуже корисні.

Волоський горіх — джерело жирних кислот. Його клітковина і олія добре впливають на травлення. Також багаті на вітаміни Е і С, кислоти та корисні елементи. У них міститься більше аскорбінової кислоти, ніж у шипшині. Вживання плоду покращить статеву функцію чоловіків. Також він особливо корисний для вагітних, забезпечує повноцінний розвиток дитини.

Селекціонер Володимир Волков вирощує волоські горіхи понад 30 років. Каже, що найпрактичніші сорти — це Кочерженко і Багряний. Вирощує їх з 1980-х. Плоди можна отримати вже у вересні. Добре росте на різних ділянках. Ці горіхи рідко хворіють, стійкі до шкідників. Добре переносять спеку і посуху.

Плоди мають середній розмір. Шкаралупа тонка, її легко розчавити руками. Щоб не було цвілі, селекціонер просушує горіхи на сонці. Це також важливо для збереження якості насіння для посадки.

Селекція сорту Кочерженко розвинулася з часом і тепер він має багато нових видів. Більшість із них вивів Володимир Волков. Добродар — низькорослий, доб­ре витримує морози, дає хороший урожай. Особливість сорту Промисловий у тому, що зібрав у собі найкращі властивості волоського горіха. До нього подібний сорт Горіховий гай. А Горіховий дощ особливий тим, що у вітряну погоду плоди масово обсипаються.

Володимир Волков радить новачкам, як краще посадити швидкоплідні волоські горіхи. Має всі сорти.

Зараз ви читаєте новину «Селекціонер Володимир Волков допоможе обрати й виростити волоський горіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути