— Зараз пішла мода на руколу. Рослина має пряний смак, містить багато олії. Дуже популярна в Італії, — каже 46-річна Ірина Саєнко з Броварів під Києвом. Має приватний будинок та невеличкий город.
Руколу сіють у відкритий ґрунт на початку квітня. Останній посів — у першій декаді серпня.
У землі роблять неглибокі, 10–15 мм, заглиблення на відстані 15–30 см. Добре поливають водою. Насіння сіють через 3–10 см. Присипають ґрунтом. Сходить за тиждень.
— Росте рукола в нас немов спориш, — каже Ірина Саєнко. — Сіється і розростається, де хоче. З'являється рано навесні разом з кропивою, а зникає з першими морозами. Дуже любить вологу і прохолодну погоду. А ось із настанням спеки починає цвісти. Якщо їй не вистачає вологи, грубіє і стає гіркою. У нас вона росте в тіні, де завжди вогко.
Вирощувати руколу просто. Вона не вимагає особливого догляду. Як зійде, її можна тільки прополювати та поливати. Коли листки досягнуть 10 см завдовжки, можна зрізати.
Коментарі