четвер, 11 лютого 2010 18:22

Рослини сіють у день їх плодоутворення
5

Біодинаміка — це наука, що вивчає вплив Космосу на природу. У сільському господарстві вона дає багато можливостей отримати добрий урожай. У поєднанні Землі та ритмів Космосу можна забезпечити родючість ґрунту, який самостійно "годуватиме" рослини. Також спланувати роботи на полі й у саду.

Головне завдання біодинаміки — наситити продукти харчування живодайною енергією. Інакше виростатимуть "порожні" продукти, які не підживлюватимуть людський організм.  Передусім треба годувати землю. Біодобрива мають бути природними — компостами. Мінеральні матеріали землю отруюють. У ній живуть мікроорганізми, які не хочуть хімії так само, як і людина. Добрива потрібні передусім для підвищення родючості землі і створення гумусу. А використання будь-якої агрохімії шкодить ґрунтовим організмам й утворенню гумусу. Тому це суперечить веденню здорового сільського господарства. Так само, як захворювання рослин, шкідники, бур"яни.

Підживлюють ґрунт у залежності від виснаженості й від сівозмін. Наприклад, після картоплі йому необхідний компост. Не кажу гній, бо не люблю цього слова. Воно саме по собі негативне. Хороший зрілий компост пахне лісом. А гній має отруйний запах. Зріє компост півроку-рік.

Найбільше землю виснажують капуста, соняшник, кукурудза. Після цих рослин підживлення обов"язкове. Поле можна засіяти конюшиною. Вона наситить його азотом. Після картоплі земля відпочине, коли посіяти на ній пшеницю.

Навесні землю слід обробити, щоб потім було менше бур"янів. Її орють, культивують. Під буряк це роблять у день Кореня, на висхідний місяць. Процедуру повторюють приблизно через 10 днів, коли зійдуть бур"яни. Теж у день Кореня. Тоді сіють буряк. Бур"янів буде значно менше, а буряки зійдуть усі одночасно. Взагалі сіяти рослини слід чітко в посівний період. Тоді вони сходитимуть швидше, матимуть більше сили. Саджанці раджу висаджувати на низхідний місяць. Тоді коріння краще проросте, приживеться.


Як користуватися таблицями

Усі дні діляться на цикли, які чергуються. 14 висхідних днів замінюють стільки ж низхідних. Чергуються також кореневі, листкові, квіткові і плодові дні. Кожну рослину слід сіяти в день її плодоутворення. Ці дні вказані у таблиці.

Наприклад, шукаємо буряк. Це коренева рослина, отже — у кореневій таблиці. Години садіння буряку вказані у рядках. Також цей час стосується й усіх інших кореневих рослин.


Період висхідного місяця: коли траєкторія Місяця висходить від горизонту до зеніту. Життєдайні сили спрямовані від Землі до Сонця
Період низхідного місяця: коли траєкторія Місяця низходить від горизонту до зеніту. Життєдайні сили спрямовані від Сонця до Землі

Зараз ви читаєте новину «Рослини сіють у день їх плодоутворення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути