вівторок, 17 квітня 2018 05:16

Пучкові огірки дають урожай до заморозків

— Огірки на моєму городі виростають букетами. На одному стеблі буває по 20–25. Такий різновид називається пучковий. Не гіркі й родять до заморозків, — каже Лариса Батюх, 39 років, із міста Сквира Київської області.

Про ці огірки дізналася на агровиставці в столиці.

— Вибираю сорти, що не переростають. Зручно, бо на дачі буваю тільки у вихідні. Збираю дрібненькі огірочки, а не жовтяки на півруки. Зривати їх — задоволення, не треба продирати всю рослину й колоти руки.

Сорти Герман F1, Три танкісти, Капітан F1 і Карапуз — ранньостиглі. Достигають приблизно за 40 днів. Насіння слід проростити. Кладе його у теплу воду. Тоді замотує у вологу тканину і ставить на підвіконня до появи корінців. За два дні сіє.

— Для цих огірків не беру великі ящики, як для решти розсади. Сію в пластикові стаканчики чи в пляшки з відрізаним верхом.

Змішує порівну перегною і торфу. Робить ямку глибиною 2–3 см і кладе насінину. Ставить у приміщення з температурою не вище +20°С. Перед посадкою на город кожну ямку поливає теплим розчином марганцівки. Розводить 1 г у 10 л води.

— Пучкові огірки не люблять тісноти. Висаджую на відстані 40 сантиметрів.

Коли рослина пустить пагін, підв'язує його на шпалеру. Для цього на висоті 2 м натягує дріт і підв'язує до неї стебла. Поливає тільки відстояною теплою водою. Гріє її у чорних пластикових відрах, які виставляє на сонце.

— Підживлюю кожні два тижні. Без цього не вродять. Огірків буде чимало, але не наберуться соком.

Розводить пташиний послід у пропорції 1:20 або коров'як 1:10. Чергує органічне добриво з мінеральним. Його бере 1 ст. л. на 10 л води.

— Призвичаїлася обприскувати кущі цирконом. Цей препарат сприяє формуванню зав'язі. Роблю це в час масового цвітіння.

Завдяки такому догляду з кожного ­стебла зриває до 10 кг огірків.

Зараз ви читаєте новину «Пучкові огірки дають урожай до заморозків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути