понеділок, 16 грудня 2019 07:36

Насіння пророщують на кухонній губці

Автор: YOUTUBE.COM
  Губку прорізують у кількох місцях і всередину закладають насіння. Прикривають іншою та загортають у пакет
Губку прорізують у кількох місцях і всередину закладають насіння. Прикривають іншою та загортають у пакет

— Для пророщування насіння навесні дотримуюся перевірених способів, — каже 36-річна Ніна Корнійчук із села Вікторія Пирятинського району Полтавської області. — Надійний метод — на кухонній губці. Прорізую її в кількох місцях, роблю наче грядки, закладаю всередину насіння.

Прикриваю іншою вологою губкою. Зв'язую їх і загортаю в пакет. Виходить "бутерброд", який не дає насінню засихати. Там воно проростає.

Можна вичавити в миску сік із двох листків алое. Налити води й змочити у цьому марлю. Замотати насіння, покласти в пакет до появи сходів. Рідина його знезаразить і паростки швидко підуть у ріст.

— Часто насіння туго сходить. Воно покрите ефірними оліями, які затримують проникнення води до зародка. Щоб зняти захисну плівку, замотую насіння в просочену горілкою марлю, через 15 хвилин промиваю в холодній воді. Висіваю в контейнери.

Накриває їх плівкою. Ставить у тепле темне місце на 10 днів при температурі вище 20°С. Потім переносить на підвіконня. Від такого зниження температури добре росте коріння.

Знімає плівку, щоб сонячні промені доходили до рослин. Через день розсаду обприскує водою. Якщо рідше, паростки проклюнуться пізніше. Після появи першого справжнього листка пересаджує в окремі горщики або в теплицю.

— Ставлю над розсадою лампи, які імітують сонячне світло, — додає Ніна Корнійчук. — При його дефіциті, рослини витягуються і слабнуть.

Уже в теплиці під кожну підсипаю по чайній ложці деревного попелу. Непогане добриво — яєчна шкаралупа. Її перетираю на порошок і заливаю трьома літрами гарячої води. Через шість днів настій проціджую. Ним поливаю розсаду замість води.

Зараз ви читаєте новину «Насіння пророщують на кухонній губці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути