Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2020 06:40

Лохину садять у кислий ґрунт

Автор: ФОТО З САЙТА YOUTUBE.COM
  Лохина Река не осипається при дозріванні ягід. З дорослого­­ куща збирають по шість кілограмів  плодів
Лохина Река не осипається при дозріванні ягід. З дорослого­­ куща збирають по шість кілограмів плодів

— Найвигідніше вирощувати лохину. Її легко доглядати, а ягоди дорожчі за інші. Посадив сорт Река, бо в нього врожай не осипається після дозрівання, — говорить Леонід Гаразд, 43 роки, з міста Покров Дніпропетровської області.

Лохина Река не боїться хвороб і шкідників. Добре росте на сонячному місці. Краще висаджувати дворічні кущі. Старші погано приживаються.

— Лохині потрібен кислий ґрунт. При посадці в яму сиплю 100 грамів сірки. Вона поступово розкладається і окислює землю. Додаю хвойну кору. Під кожен кущ наливаю 10 літрів води. Такий полив повторюю щотижня.

Підживлює при цвітінні й утворенні ягід. Під саджанець всипає 1 ст. л. мінеральних добрив. Замість них можна розчинити 3 ст. л. лимонної кислоти у 5 л води. Цим поливати двічі на місяць до кінця літа. З належним доглядом кущ родить до 50 років. Ягоди виростають діаметром до 12 мм. До­зрівають одночасно і не ­осипаються з куща три тижні. Це полегшує збирання врожаю. Кущі потрібно обрізати щороку, щоб ягоди не дрібніли.

— Реку вирощую п'ятий рік. З кожного куща збираю по 6 кілограмів ягід, — додає Леонід Гаразд.

Лохину також можна ­вирощувати у пластикових відрах. Висаджувати у 10 л, а за два роки ємність збільшувати. Дорослі кущі добре ростуть у бочках з отвором на дні. Через нього буде збігати зайва вода. На низ потрібно насипати дрібних камінців. Їх прикрити сумішшю піску з торфом, щоб ґрунт був легкий. Бо мичкувате коріння лохини в спресованій землі не ростиме.

Зараз ви читаєте новину «Лохину садять у кислий ґрунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути