понеділок, 10 липня 2017 06:26

Квіти підживлюють кавовою гущею

Автор: www.novate.ru
  Домашні рослини достатньо підживлювати спитою кавою двічі на рік
Домашні рослини достатньо підживлювати спитою кавою двічі на рік

— Кавову гущу після кожного випитого горнятка не викидаю, а висушую і змішую із землею в горщиках. Зверху поливаю водою. Сусідка порадила так підживлювати. Але гущу обов'язково висушувати, бо з'явиться цвіль, — розповідає львів'янка Галина Воловецька, 32 роки.

Кімнатні гортензії та камелії стали живішими. У каві є азот, фосфор, калій, кальцій. Кислотність ґрунту підвищується, і він наповнюється киснем. Гуща є хорошим профілактичним засобом від плодової мошки на кімнатних рослинах.

Використовує кавову гущу й на садових клумбах.

— Кава є добрим перегноєм. Утримує вологу та не дозволяє рости бур'янам. На садових грядках привертає увагу дощових черв'яків, котрі розпушують ґрунт. Допомагає позбутися мурах. Їх відлякує запах кави. Кущові троянди після такого добрива мають м'ясисті пелюстки. Добре потім із них робити варення й наливки. Коли бракує часу, назбирую два відра гущі та змішую з землею на грядці. Аби заготовити добриво, беру сміттєвий бак або контейнер із кришкою. Наповнюю органічними відходами, додаю кавову гущу й закриваю. За чотири місяці органічне добриво готове.

Коли на початку осені висаджую гіацинти, то теж підсипаю висушеної гущі. Перемішую із землею, щоб не утворилася кірка й не перекрила до насіння доступ повітря. Рослини достатньо підживлювати двічі на рік.

Зараз ви читаєте новину «Квіти підживлюють кавовою гущею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути