четвер, 18 лютого 2021 05:30

Факти про добрива: як обрати безпечні й корисні

 

Добрива — це органічні й неорганічні речовини, які покращують живлення культурних рослин. Завдяки їм збільшується обсяг і якість врожаю.

Основні речовини для ефективного росту і дозрівання рослини — азот, фосфор та калій. Якщо в ґрунті їх бракує, врожай буде малим, як і прибутки фермера. Аби цьому запобігти, варто або змінити ділянки вирощування, або відновити в ній запаси хімічних елементів.

Враховуючи те, що люди багато років використовували гній, пташиний послід та інше як органіку, ми намагаємося поповнити запас поживних речовин ґрунту, що потрібен культурам для зростання і розвитку. Іноді при цьому забуваємо, що органічні добрива в процесі мінералізації перетворюються на хімічні елементи, як-от азот, фосфор, калій, магній, кальцій, сірка і мікроелементи, що засвоює рослина. Водночас не звертаємо уваги на можливі небезпечні наслідки, що можуть бути, якщо добрива використовувати неправильно.

Наприклад, свіжий гній може обпекти коріння рослини чи утворити грибок. Добрива від тварин можуть поширити небезпечні хвороби для людей. Адже багато хвороб здатні передаватися від людини до тварини і навпаки.

Таким чином переконуємось, що органіка, хімічні елементи, ґрунт, рослина, урожай, людина — тісно пов'язані між собою та впливають один на одного.

При цьому мінеральні й органічні добрива виконують одну й ту ж функцію — наповнюють поживними речовинами ґрунт, на якому рослини ростуть і розвиваються.

Якщо мінеральні добрива використовувати правильно, то вони стануть найефективнішим, швидким і безпечним способом, аби підвищити родючість ґрунту.

Усі, хто вирощує сільськогосподарські культури, займається овочівництвом чи садівництвом, хочуть отримувати високий і стабільний урожай. Також важливо, щоб він був корисним як їжа, гарно виглядав і мав бездоганний смак.

Тому використання мінеральних добрив — це не компроміс із совістю, а єдиний можливий спосіб отримувати від землі прибуток і розвивати свою справу.

Обираючи мінеральні добрива, хочемо збільшити урожайність поточного сезону, не нашкодивши родючості землі. Це важливо, адже саме від неї залежить урожай наступних років.

На ринку є велике різноманіття мінеральних добрив. Як вибрати правильні й отримати якісний високий урожай?

На перший погляд, усі ці доб­рива "майже однакові", але між ними є суттєві відмінності. Зокрема — спосіб виробництва, що визначає склад добрив.

Світовим лідером у галузі виробництва та розподілу мінеральних добрив є норвезька компанія Yara International ASA, яка працює з 1905 року. Рішення компанії ЯРА щодо живлення рослин і точного землеробства дозволяють покращити врожайність та підвищити якість продукції, одночасно зменшуючи вплив на навколишнє середовище.

Перевагою добрив Yara є те, що кожна гранула містить необхідні макро- та мікроелементи в доступній для рослини формі. Оскільки всі поживні речовини є в одній гранулі, то немає ризику втратити поживні речовини під час транспортування, обробки або внесення.

Про продукцію Yara є багато позитивних відгуків. Компанія представляє на ринку найшир­ший асортимент безпечних мінеральних добрив для польових, плодових, овочевих, ягідних культур, а також для квітів газонних трав і декоративних рослин. Покупець завжди може бути впевнений, що опис на пакуванні мінеральних добрив ЯРА відображає реальний склад добрива.

Аби не купити фальсифікат і не втратити урожай, купуйте мінеральні добрива ЯРА в офіційних дистриб'юторів. Вони надають сертифікат якості продукції.

Якість — це в природі українців. А процес вирощування рослин, як-от зернових, овочів, фруктів, приносить неймовірне задоволення тим, хто має господарську натуру.

Усі витрати, включаючи особистий час і сили, швидко окупляться вже тільки від одного вигляду екологічно чистих плодів на сімейному столі. Особливо приємний момент, коли рідні та близькі спробують на смак урожай, вирощений зі знанням і любов'ю.

Замовити добриво й отримати консультацію можна на сайті artahg.com.ua/ або за телефонами 0(67) 888 75 09, 0(98) 188 11 33.

ТОВ "Арта-Хімгруп"

Зараз ви читаєте новину «Факти про добрива: як обрати безпечні й корисні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути