На городі в Білій Церкві, що в Київській області, 37-річна киянка Ганна Рівненька цими вихідними сіятиме салат.
Вона вважає, що його треба садити на тому місці, де торік росли капуста, перець та помідори. А от після кабачків — в жодному разі. Земля під салат має бути добре вдобрена органічними добривами ще з минулого року.
— Вирощую салат різних видів — і листовий, і качанний. Вони холоду не бояться, тому чим раніше посію, тим швидше отримаю свіжі зелені листочки. Головне, щоб мороз не вдарив, — зауважує городниця.
Перед посівом Ганна добре перекопує грядку. Насінини салату дуже маленькі й закладають їх не глибоко, тому треба розбити всі грудочки. Так їм буде легше сходити.
— Грядку треба вчасно поливати. Бо в сухій землі салат стає в"ялим, сухим і гіркуватим, — додає жінка.
Щоб постійно мати свіжу зелень, Ганна Рівненька сіє салат кожні два тижні до кінця серпня.
Коментарі