понеділок, 18 червня 2018 07:21

Ягоди ожини онуки люблять найбільше

— Літом, коли є свої фрукти й овочі, організм треба збагачувати вітамінами. Плоди можна ще й запасти на зиму, — каже 50-річна Оксана Зелена із села Сілець Сокальського району Львівської області. — Я щоліта закриваю полуницю, малину й ожину. Роблю компоти, варення для себе і для дітей.

Всі ягоди жінка вирощує на городі.

— Колись збирала ожину в лісі. Але тепер розвелося багато змій, тому страшно туди йти. Вирішила поцікавитися саджанцями ожини. Купила й посадила. Збираю врожай і роблю варення. За смаком різниці між городньою й лісовою нема.

Оксана Володимирівна доглядає за ожиною.

— Щоліта роблю опори для листя, аби воно вільно розросталося. На зиму вкриваю плівкою. Хоча є такі сорти, які вкривати не треба. З великого куща зазвичай збираю п'ять кілограмів ягід. Особ­ливо ожиною тішаться онуки. Це їхні улюблені ягоди. Тому варення з неї готую найбільше.

Замовити ягоди ­ожини й отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами: 0(99) 604 33 22, 0(63) 461 88 32,

0(67) 629 94 55. У наявності є різноманітні сорти. Вони привезені з польських садів. Встигніть придбати ці чудові рослини в цьому сезоні.

Зараз ви читаєте новину «Ягоди ожини онуки люблять найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути