пʼятниця, 02 серпня 2019 17:01

За гори смердючих кісток посеред міста не буде штрафу - фото, відео
3

Кістки великої рогатою худоби валяються в дворі Полтавського м'ясокомбінату
Фото: Facebook
Кістки великої рогатою худоби валяються в дворі Полтавського м'ясокомбінату
Кістки великої рогатою худоби валяються в дворі Полтавського м'ясокомбінату

На подвір'ї Полтавського м'ясокомбінату залишки яловичих туш валяються просто неба. Місцеві мешканці скаржаться на сморід та агресивних щурів.

Про ситуацію Gazeta.ua розповів начальник управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль.

Колективну заяву з проханням перевірити Полтавський м'ясокомбінат зареєстрували в держпродспоживслужбі мешканці приватних будинків, розташованих на прилеглій до підприємства території. Люди поскаржилися на постійний сморід у мікрорайоні. А також на те, що потерпають від навали щурів.

Працівники держпродспоживслужби провели позапланову перевірку та встановили порушення. Зокрема, залишки кістяків великої рогатої худоби складають на підприємстві з порушенням норм.

"Сьогодні вдень комісія виходила на місце. Мене ще не інформували. Я думаю, там є, як мінімум, припис про усунення порушень. Робота з організації прибирання там проводилася і проводиться зараз. Ми дали термін на усунення порушень", - сказав начальник обласного управління держпродспоживслужби.

Сюжет на цю тему зняли на каналі "Полтавське Телебачення".

Кістки просто неба - це зафіксований факт. Але не факт, що підприємство оштрафують. За словами Геннадія Пікуля, якщо швидко приберуть смердючі рештки, покарання не буде.

"Законодавство передбачає, що державний контролюючий орган перевіряє, дає припис і термін на усунення порушень. Якщо вони будуть усунуті, немає підстав стягувати штраф. Якщо вчасно не зроблять цього, буде штраф і за них, і за невиконання припису", - пояснив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як можуть зашкодити прострочені продукти

За законом, утилізувати рештки туш повинні коштом підприємства-переробника. Для цього мають бути укладені договори з утилізаційними заводами. На Полтавщині такий був один - у Хорольському районі, але зараз він не працює. Найближчі утилізаційні підприємства розташовані в Харківській та Сумській області.

На території Машівської виправної колонії №9 виявили худобомогильник та забійний пункт тварин, які експлуатують без дозвільних документів.

Зараз ви читаєте новину «За гори смердючих кісток посеред міста не буде штрафу - фото, відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути