Після закінчення терміну придатності можна вживати знежирене молоко, м'які сири, хліб, яловичина, м'які сири, яйця і варення.
Якщо знежирене молоко не відкрите, його можна вживати не пізніше ніж через 5 днів після закінчення кінцевої дати. Чим нижчий відсоток жиру, то довше молоко не псуватиметься. Не можна щоб повітря потрапляло в бутилку.
Деякі м'які сири можна їсти ще тиждень після терміну придатності.
Нарізний хліб буде придатним більше тижня. Не варто його класти в холодильник.
Яловичину краще зберігати у вакуумній упаковці. Без неї м'ясо можна зберігати протягом 2 тижнів.
Коли масло знаходиться в холодильнику, прослужить кілька тижнів довше, ніж обіцяє виробник, розповідає 2plus2.ua.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може статися, якщо не снідати
Перед приготуванням яєць - занурте в воду. Зіпсовані спливатимуть. Через шкаралупу яйця залишатимуться свіжими кілька місяців навіть за кімнатної температури.
Чай, борошно, спеції та крупи можна зберігати на 2 роки довше. Головне – в сухому темному місці.
Перед тим, як з'їсти щось "залежале", перевірте, чи не змінився колір, запах і смак продукту. Якщо дотримуватися всіх умов – їжа довше затримуватиметься на вашій кухні.
Коментарі