четвер, 01 лютого 2018 04:35

Перевізники приголомшили новою ціною на проїзд в маршрутках

Автор: uareview.com
  У Вінниці проїзд у маршрутках може подорожчати вдвічі
У Вінниці проїзд у маршрутках може подорожчати вдвічі

У Вінниці заговорили про подорожчання проїзду у маршрутних таксі.

Вартість може сягнути до 8 гривень. Це вдвічі більше, ніж зараз.

"Тут очевидні причини подорожчання. Найбільше виросло в ціні паливо. Дуже стали дорогими запчастини до маршруток. Все рівняють до курсу долара. Зараз вже працюємо майже в мінус, - говорить Gazeta.ua вінницький перевізник Михайло Демченко. - Якщо раніше ми могли докупити ще якийсь автобус, то зараз геть мови не йде про це. Вирішуємо, що робити з пільговиками. Скоріш за все пільги відмінимо. Діти не зможуть їздити за півціни. Нам не компенсують їхній проїзд. Їх возили за власний рахунок".

Перевізники прогнозують зменшення пасажиропотоку.

"Наші автобуси і маршрутки їздять по Вінницькому району. Реально, якщо вінничанин приїхав на дачу, то він там залишиться ночувати. А потім їздитиме раз в місяць. Люди будуть викручуватися, бо не мають грошей. Хоча раніше могли собі дозволити їздити щодня", - додає Михайло Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як торгуються українці

Нові тарифи можуть бути відомі за місяць. Їх має затвердити Вінницька міська рада.

Вчора, 31 січня відбулись збори перевізників із представниками міськради щодо розгляду питання про вартість проїзду у маршрутних таксі, пише Вежа. Голова вінницької асоціації перевізників ГО "Маршрут" Олександр Гота повідомив, що бухгалтери перевізників вже підрахували економічно обґрунтовану вартість перевезення на маршрутних таксі у Вінниці. Ідеться про тариф у 7 гривень 80 копійок.

Найдорожче їздити маршрутками в Одесі та Києві. Там вартість сягає до 7 гривень. На гривню менше коштує проїзд у Харкові — 6 гривень. В решті регіонів разовий проїзд у маршрутних таксі — 4-5 гривень.

Проїзд у маршрутках Києва має коштувати 4 і 5 гривень, замість нинішніх 5 і 7.

Член громадської організації "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець заявив нещодавно, що ціни ще зростуть. Підвищення цін на проїзд не зумовлене катастрофічним становищем підприємств-перевізників. Причина - в корупційних схемах. Гроші підуть не на ремонт автобусів та закупівлю палива, а на хабарі чиновникам, які надають право маршрутним таксі здійснювати перевезення.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники приголомшили новою ціною на проїзд в маршрутках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути