Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2017 12:39

На джазовому фестивалі даруватимуть диски з автографами світових виконавців

На джазовому фестивалі даруватимуть диски з автографами світових виконавців
Двадцять перший Міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST розпочнеться з виконання джазового танцю Фото: Юлія Мельник

Серед гостей 21-го Міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST, що відбудеться у Вінниці 23 та 24 вересня, розігруватимуть диски із підписами запрошених виконавців.

Відвідувач, який правильно відповість на запитання ведучих, отримає право на відкриття фестивалю. Про це Gazeta.ua розповідає продюсер фестивалю Ірина Френкель.

"Кожен, хто купуватиме каву, отримає спеціальний жетон. Його дублікат буде у "щасливому" ящику. Після кожного виступу музиканти виходитимуть на прес-майданчик і навмання їх витягуватимуть. Щасливці отримають компакт-диски з підписами музикантів, сертифікати на замовлення в кав'ярні "Чорний кіт, біла кішка" та інші подарунки", - розповідає Ірина Френкель.

25 вересня об 11:00 відбудуться безкоштовні майстер-класи Сайруса Честната у Вінницькому училищі культури і мистецтв імені Леонтовича.

"Ми провели перемовини з нашою зіркою. Він погодився зробити виняток для Вінниці і провести творчу зустріч зі слухачами. Піаніст поспілкується з усіма охочими та поділиться своїми секретами успіху", - каже Френкель.

Сайрус Честнат визнаний одним з кращих джазових піаністів сучасного покоління. У 7 років вже грав у місцевій церкві. Одного разу маленький купив за $2 збірник найкращих композицій Телоніуса Монка. Йому сподобалася обкладинка диска. Так захопився джазом. Зараз на його рахунку півтора десятка сольних альбомів.

Музикант знімався у двох фільмах режисера Роберта Олтмена: "Канзас-Сіті" і "Джаз'34". Зіграв легенду свінгу – піаніста і бенд-лідера Бенні Моутена.

"Мені подобається створювати мелодії, немов розповідати історії, які передають у музиці те, що я бачу, що я відчуваю, що я чую. І якщо виходить поєднати ці почуття із грою, це означає, що я зумів поділитися своїми переживаннями з навколишніми. Це може здатися нескладним завданням. Але якщо ви копаєте глибше, то швидко розумієте, що все не настільки й просто", - говорить піаніст.

21-й Міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST відбудеться 23 та 24 вересня у концертній залі телеканалу "Вінтера" (вул. Театральна, 15). Виступатимуть вісім джазових колективів з дев'яти країн світу.

Зараз ви читаєте новину «На джазовому фестивалі даруватимуть диски з автографами світових виконавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути