середа, 27 грудня 2017 17:48

"Аміна - легенда, її ім'я має бути в історії України" - мати Окуєвої

"Аміна - легенда, її ім'я має бути в історії України" - мати Окуєвої

Мати Аміни Окуєвої Ірина Камінська схвалює ініціативу назвати в Києві вулицю на честь її дочки. Про це вона сказала в коментарі "Цензор.НЕТ".

"Ставлюся до цього позитивно. Вважаю, що саме такі люди, як Аміна, формують національну ідею. Національна ідея України - це ідея свободи. За свободу платять життям зараз найкращі сини і дочки України. І тому ці імена мають залишитися в історії України в назвах вулиць, парків, скверів, в пам'ятниках. Це дуже важливо, бо Аміна - легенда.

Мені всі про це говорили, і я сама в цьому переконалась, бачачи ставлення людей до неї. Коли це звучить у назвах, тоді це краще запам'ятовується, а це дуже важливо, щоб пам'ятали не тільки про неї, а й про багато тисяч тих хлопців і дівчат, які віддали своє життя за свободу України", - заявила мати Окуєвої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окуєвій присвятили фотовиставку в Києві

"Одеса дивним чином ставиться до цих питань. Я не хотіла починати виставку і показувати її в Одесі. Не знаю, чи покажу взагалі цю виставку, присвячену Аміні, в Одесі. Але, мені здається, що це, мабуть, потрібно буде зробити, бо не можна віддавати це місто тим людям, які ненавидять національну українську ідею, тим людям, які хочуть якоїсь особливої ​​ролі Одеси в історії цієї країни.

Це українське місто, в якому теж мають знати і любити своїх героїв. Ті люди, які зараз перебувають при владі і не розуміють цього, роблять велику помилку, небезпечну найбільшими наслідками, зокрема і для них", - заявила Камінська, коментуючи той факт, що Одеська облрада не підтримала ініціативу назвати вулицю на честь Аміни Окуєвої.

За словами Ірини Камінської, до неї звернулася ініціативна група, яка хоче встановити пам'ятний знак, присвячений Аміні, на медичному університеті, де вона навчалася.

"Я сказала, що не заперечуватиму і погоджусь на це, якщо вони погодять це з містом. Якщо вони це зроблять, і місто піде назустріч, це буде великий плюс. Подивимося на реакцію влади щодо цього звернення. Мені це буде дуже цікаво. Це буде як лакмусовий папірець, які ж люди перебувають при владі. Що поганого зробила для них моя дочка, крім хорошого, коли віддала своє життя, захищаючи суверенітет і незалежність України. Ми побачили, як повелася обласна рада, подивимося, як себе покаже міська рада. І тоді я подумаю, чи привезу я виставку своєї дочки в Одесу, бо, чесно кажучи, з такою владою дуже добре хочеться подумати, чи варто це робити...

Хоча думаю, що це потрібно зробити в будь-якому випадку, бо серед одеситів є величезна кількість патріотів і тих людей, які люблять Україну. Адже не влада визначає майбутнє цієї країни, а простий народ, який любить Аміну, і для мене це найголовніше", - зазначила мати Аміни Окуєвої.

30 жовтня близько 20:00 у селищі Глеваха Васильківського району на Київщині невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому перебували Адам Осмаєв із дружиною 34-річною Аміною Окуєвою. В результаті обстрілу Аміна загинула на місці. Вона була добровольцем батальйону "Київ‑2".

Зараз ви читаєте новину «"Аміна - легенда, її ім'я має бути в історії України" - мати Окуєвої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути