вівторок, 18 грудня 2018 15:01

"Укргазвидобування" дало громаді 9 мільйонів

"Укргазвидобування" дало громаді 9 мільйонів
Рентна плата поповнила бюджет Коломацького Фото: 4vsar.ru

У порівнянні з 2017 роком бюджет у Коломацькій ОТГ Полтавського району виріс на 9 млн грн. Ці гроші надійшли з рентних платежів "Укргазвидобування".

Наступного року обіцяють утричі більше.

Про це розповів сільський голова Коломацької об'єднаної громади Євген Почечун.

"До 2015 року стосунки місцевих мешканців із надракористувачами були дуже погані. У селі міліли колодязі, вода ставала не питною. Я сам називав "Укргазвидобування" терористичною організацією для селян. Все помінялося, прийшло нове керівництво", - сказав Євген Почечун.

З початку року закон зобов'язує підприємства видобувної галузі сплачувати у місцеві бюджети 5% ренти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основна частина екологічних відрахувань повинна залишатися в містах - Вілкул

Від "Укргазвидобування" перший платіж надійшов у кінці лютого - понад 700 тис. грн. Гроші пішли на утримання будинку культури, закупку трактора для комунального підприємства, ремонт доріг.

"Привели до ладу асфальт у центральній частині Коломацького, під'їзд до вулиці Панаса Мироного в Дудниковому, продовження вулиці Миру в Степанівці", - пояснив сільський голова.

Гроші між місцевими бюджетами розподіляються так: 2% до обласного, 3% — до бюджету ОТГ. Якщо сільські ради не об'єдналися, вони отримують по 1% , ще 2% йдуть у районний бюджет.

Коломацька об'єднана громада створена у квітні, тому до кінця цього року виконує два окремі сільські бюджети - Коломацький і Василівський. У 2019 році буде загальний бюджет ОТГ — отримуватиме 3% ренти.

Протягом трьох років у Машівському районі Полтавської області добудують завод із виробництва метилового спирту. Буде перший в Україні.

Підприємство вироблятиме 50 тис. т метилового спирту в рік. Досі країна закуповувала цей товар за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «"Укргазвидобування" дало громаді 9 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають