субота, 12 січня 2019 15:05

Сільрада судитиметься з облдержадміністрацією

Сільрада судитиметься з облдержадміністрацією
Полтавщина: сільські ради не влаштовує Перспективний план об'эднання Фото: vgolos.com.ua

Мешканці Тахтаулового не погоджуються на об'єднання з Сем'янівською сільскою радою із центром у Сем'янівці. Такий варіант Перспективного плану формування територій громад області затвердили на сесії депутати обласної ради. Тахтаулівська сіль рада вирішила позиватися проти департементу облдержадміністрації, який підготував цей документ.

Про це повідомили у Полтавській районній раді.

"Закон гласить, що перспективним центром громади може бути населений пункт, що має розвинуту інфраструктуру, зручне георгафічне розташування. Від Тахтаулового спускатися з крутої кротенківської гори навіть влітку незручно - ситуація аварійна. А взимку туди взагалі не доїхати. Є норми по кількості населення. У Тахтауловому живе 3338 людей, а у Сем'янівці — 1400. Щоб бути центром громади, у Сем'янівці не вистачає дітей дошкільного віку, там гірша інфраструктура", - розповів заступник голови Полтавської районної ради, мешканець села Тахтаулове Олексій Івженко.

Правильно оформити позов допоможе юридична служба одного з народних депутатів. Порушення сільська рада вбачає в частині визначення Сем'янівки, як потенційного центру ОТГ. Центр громади, на думку мешканців Тахтаулового, визначили невірно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорноглазівка пропонує об'єднуватися

"Головна загроза цього Перспективного плану в тому, що чиновники переконують: його можна змінити, якщо громади пооб'єднуються інакше. Але "інакше" об'єднуватися не дають. А 2020 року діючий Перспективний план набуде чинності автоматично", - додав Олексій Івженко.

"У Полтавській області й зокрема в Полтавському районі децентралізація проходить так, як вигідно комусь — чиновникам облдержадміністрації, депутатам облради, місцевим князькам. Процес об'єднання заполітизований. Наприклад, об'єднання Тахтаулівської та Сем'янівської сільських рад пропонується із центром у Сем'янівці. Тоді як у Тахтауловому удвічі більше населення, в рази кращі інфраструктура, школа. На жаль, не завжди процесом керує здоровий глузд. Якщо голова громади діє не в унісон з облдержадміністрацією, то село може стати додатком до Полтави. За Перспективним планом, це пропонують зробити Ковалівці"

Зараз ви читаєте новину «Сільрада судитиметься з облдержадміністрацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають