пʼятниця, 04 січня 2019 16:05

Чорноглазівка пропонує об'єднуватися

Чорноглазівка пропонує об'єднуватися
Чорноглазівська сільська рада пропонує об'єднуватися Фото: kivadm.gov.ua

У семи селах Чорноглазівської сільради обговорюють об'єднання з Валківською та Гожулівською радами.

Про це "Газеті" повідомили у Чорноглазівці.

До Валківської сільради належать села Валок, Каплунівка, Лозівка, Очканівка. До Гожулівської — Гожули, Андріївка, Зорівка, Біологічне.

У Чорноглазівці активісти із Гожулівської, Чорноглазівської і Валківської сільських рад говорили про перспективу об'єднання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднання громад Полтавського району: політика чи здоровий глузд

Сільські голови та представники громадськості висловили і вислухали можливі варіанти і пропозиції.

"Ми пробуємо об'єднуватися з центром у Чорноглазівці. Говорили про це ще у грудні минулого року — усі троє сільських голів та місцеві активісти. Висловили і вислухали можливі варіанти та пропозиції. Звісно, кожну громаду щось не влаштовує. У Гожулах мешкає майже 4 тисячі населення. А у Валківській та Чорноглазівській сільських радах разом не набереться й півтори тисячі. Але в Гожулах я не бачу підприємств, здатних наповнювати бюджет дост. Так, щоб і себе "витягнути", і нам допомогти. Єдина їхня перевага — географічне положення, транспортне сполучення", - розповів сільський голова Віктор Якимович.

Якщо пропозиції з боку Чорноглазівської сільської ради надійде пропозиція щодо об'єданння, почнеться її громадське обговорення. І лише тоді з'ясується, можливе таке об'єднання, чи ні.

У Новоселівській ОТГ, яку спільним рішенням 5 сільських рад створили ще 2 роки тому, вибори досі не призначені. З незрозумілих причин губернатор Валерій Головко не робить подання до ЦВК. Були суди, втручалася ОБСЄ - але виборів досі нема. Так нівелюється ідея добровільного об'єднання. Натомість у об'єднаних громадах, що влаштовують обласну державну адміністрацію, все проходить добре.

Зараз ви читаєте новину «Чорноглазівка пропонує об'єднуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають