вівторок, 04 червня 2019 10:36

Директор КП "ЖЕО" звільнився, бо солідарний з підлеглими

Директор КП "ЖЕО" звільнився, бо солідарний з підлеглими
Директор комунального підприємства в Терешківській сільради звільнився з солядарності з підлеглими. Фото: uainkrakow.pl

У Терешківській ОТГ у Полтавському районі комунальне підприємство залишилося без керівника. Він звільнився, бо його підлеглі написати заяви на звільнення.

Кореспонденти "Газети" намагалися розбрітися в ситуації.

"У мене контракт закінчився 29 травня. Пропозицій про його продовження не надходило. Виконую я обов'язки легітимно чи не легітимно — не знаю. Так само звільнилися всі мої підлеглі — сантехнки, водії мусоровоза, електрики, зварювальники, столяри і всі інші. У понеділок прийшов до голови сільради, подав новий штатний розклад. Повідомив, що люди уходять. Вона сказала: "Ну й шо?" Підприємство не може працювати без людей", — розповів директор КП "ЖЕО" Терешківської сільради Геннадій Чепіга.

За словами Геннадія Володимировича, оплата праці незадовільна. Його зарплата як керівника жеку останній рік становила 4,5 - 5,5 тис. грн на місяць. У його підлеглих - ще менше. Люди після звільнення отримають зарплату і відпускні, місяць-два проживуть, вважає Чепіга. А от підприємство без працівників не витримає.

За його словами, всі будівлі та транспорт комунального підприємства "ЖЕО" перебувають в арешті у виконавчої служби. Заборгованість з 2011 року становить 280 тис. грн - це борги перед Полтавагазом та екоінспекцією.

"Ми подавали заявку на сільраду, щоб виділили кошти. Хоча б по 20 тисяч кожен місяць, щоб ми його гасили. А вони нам назустріч пропозицію, що фінансуватимуть нам зарплату. А ми щоб своїм коштом ремонтували техніку, купували нову і погашали цю заборгованість. А в нас вивіз сміття збитковий. У місті платять по 12 гривень, у нас тариф по 7, та й то не всі платять", — пояснив директор комунального підприємства.

За словами Геннадія Чепіги, він подав до виконкому Терешківської сільради пропозицію про збільшення оплати праці. Пропонує робітнику збільшити зарплату до 6 тис. грн, а керівнику — до 10 тис. грн на місяць.

Натомість голова Терешківської ОТГ Наталія Туркеніч каже, що нікого не звільняла.

"Я його не звільняла. Він працює. Він написав заяву на звільнення, це його бажання. Но ще немає розпорядження. Там єсть заяви від сантехніків, водія, різноробочого — 4 чоловіки. Копії їхніх заяв приніс начальник КП "ЖЕО". Сказав, що сміття не будуть вивозить — хай хто хоче, той і робе. Така їхня позиція. Будем вирішувати на наступній сесії. До того підприємство працюватиме, як і працювало — там ще залишилися працівники", — відповіла на це Наталія Туркеніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школі посадили "дерево - нафтову свердловину"

Наразі керує роботою КП "ЖЕО" в Терешківській сільраді заступник директора, головний інженер Андрій Мусоров. Він працює на підприємстві перший тиждень.

Наступну сесію в Терешківській сільраді, за словами Наталії Туркеніч, попередньо планують провести 19 червня.

Для сіл громади придбали 20 сміттєвих баків, а потрібно 100. У селах Терешківської ОТГ намагаються вирішити проблему з вивозом сміття.

Зараз ви читаєте новину «Директор КП "ЖЕО" звільнився, бо солідарний з підлеглими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають