вівторок, 26 лютого 2019 17:25

Для сіл громади планують придбати 20 сміттєвих баків, а потрібно 100

Для сіл громади планують придбати 20 сміттєвих баків, а потрібно 100
У Терешківській ОТГ немає сміттєвих баків. Фото: tvernews

Терешківська об'єднана громада планує цьогоріч придбати 20 сміттєвих євробаків за 285 тис. грн.

Про це повідомили журналістам "Газети" у Терешківській сільраді.

"Понад 20 штук хочемо придбати цьогоріч. Із бюджету виділили на це 285 тисяч гривень. Стоятимуть на території всієї ОТГ. Загалом на села треба 100 баків. Грошей на всі поки що не вистачає", - розповіла голова Терешківської ОТГ Наталія Туркеніч.

Нині у селах немає жодного бака. Сміттєвоз вулицями сіл громади їздить раз на місяць. І той від КП ЖЕО Терешків.

Керівник комунального підприємства Терешківської ОТГ Геннадій Чепіга розповів, що воно призначене для обслуговування багатоповерхівок, яких 14 на території громади, а не приватних секторів.

"Раніше вивіз сміття сплачувався за рахунок Микільської сільради, куди входять Зінці, Безручки, Ваці, Марківка, Бузова Пасківка, Курилехівка, Кашубівка. З початку цього року всі приєдналися до Терешківської ОТГ. З 1 січня пані Туркеніч мала створити комунальне підприємство "Благо", щоб обслуговувало людей. Купили сміттєвоз, і баки повинні придбати. Тобто, вона має створити своє комунальне підприємство, розставити баки по селах і укладати з людьми договори, — розповів Чепіга. Також додав, що тимчасово Терешківська рада вирішила сплатити їм за вивіз сміття, проте грошей і досі не отримали. Планують допрацювати ще лютий і подивитись на оплату рахунків. Якщо все буде вчасно — працюватимуть і далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці давньої фортеці розкопали магазини

За словами Наталії Туркеніч, комунальне підприємство "Благо" було створене ще Микільською сільрадою, проте там немає кому працювати. Зараз шукають керівника, бухгалтера, водія та різноробочих. Також планують під сміттєвоз закупити євробаки.

На території Ковалівської сільської ради Полтавського району відкрили першу електростанцію, що працює на газі зі сміття. Її побудували на Макухівському сміттєзвалищі.

Зараз ви читаєте новину «Для сіл громади планують придбати 20 сміттєвих баків, а потрібно 100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають