понеділок, 20 травня 2019 16:02

Сільрада vs місцевий бізнес — у Тахтауловому не дозволили продавати овочі за ринковою ціною

Сільрада vs місцевий бізнес — у Тахтауловому не дозволили продавати овочі за ринковою ціною
Овочі не дають продавати за ринковою ціною. Фото: Альона Черняк

У селі Тахтаулове Полтавського району сільрада не дозволяє продавати овочі, а місцеві магазини ставлять непомірні ціни.

Це повідомила жителька села Альона Черняк, яка займається продажем овочів за ринковою вартістю.

За словами жінку, у Тахтауловому усього два магазини, які ставлять завищені ціни на товари.

"Редиска у них по 20 гривень і гнила, а у нас – нормальна і по 10. Та сама історія з огірками. Хазяїн одного з магазину завіз огірки, куплені по 20 гривень, і продає по 49.95. Причому рахує їх по 50. На тих 5 копійках ще й наварюється. І коли якась бабуся питає, чого так, то продавець каже: "А цінники – то для нас", — розповіла Альона Черняк.

Жінка із товаришем придбала овочі у Полтаві та виставила перед власним гаражем понад дорогою на продаж з ціною на 2-3 грн. вище ніж купляла.

За словами Альони Черняк, магазини не сприйняли конкуренцію, тож звернулися зі скаргою у сільраду. Щоб убезпечити свій бізнес жінка подала документи на його оформлення.

"Наша голова Олена Борисівна сказала, що не дозволить продавати без дозволу місцевої влади. Погрожувала, що направить до нас налогову", - розповіла жінка.

Офіційного оформлення бізнесу потребує і голова Тахтаулівської громади Олена Кравцова.

"Торгівля має відбуватися в безпечному спеціально відведеному місці. Для того, аби ми надали дозвіл, необхідно надати довідку про те, чи є вона фізичною особою-підприємцем, що саме буде продавати і де вона це взяла, а потім написати заяву у виконком. Тільки потім вирішуватимемо це питання", - зазначила Кравцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Галичині знайшли поселення бронзової доби

Дітям не можна снідати сухими сніданками, сирими овочами і фруктами, випічкою та кефіром.

Якщо вранці їсти сухі сніданки - вже через годину буде знову відчутний голод. Краще замінити омлетом або вівсяною кашею.

Зараз ви читаєте новину «Сільрада vs місцевий бізнес — у Тахтауловому не дозволили продавати овочі за ринковою ціною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають