субота, 24 серпня 2019 11:34

"Лікарі подивилися сина й сказали, що він — овоч"

Автор: ФОТО з власного архіву юлії водопійникової
  У 4-річного Єлисея дитячий церебральний параліч. Батьки лікували його в Китаї. На подальшу реабілітацію  коштів не мають
У 4-річного Єлисея дитячий церебральний параліч. Батьки лікували його в Китаї. На подальшу реабілітацію коштів не мають

— На восьмому місяці виявили багатоводдя. Сказали, що плід обвитий пуповиною і треба кесарити, бо дитина задихнеться, — розповідає білоцерківка Юлія ВОДОПОЙНІКОВА, 43 роки.

Згадує народження сина Єлисея, 4 роки. У хлопчика ураження головного мозку. Хоча з першого дня лікарі запевняли, що дитина здорова, згадує жінка:

— Після рішення зробити кесарів розтин мене поклали у міський пологовий будинок на збереження. Мали оперувати, але лікар передумав. Тоді у роддомі була перевірка з прокуратури, бо в якоїсь жінки померла дитина. Завідувач відділенням не хотів, щоб правоохоронці чули про мою операцію. Так пролежала чотири дні. Після цього УЗД показало, що дитина не рухається. Почала вимагати, аби мене прооперували. Дитина народилася у тяжкому стані.

Єлисея підключили до кисневої маски. За тиждень перевели у відділення дитячої патології. Там пробув місяць.

— Після виписки лікарі запевнили, що дитина здорова, — веде далі Юлія. — Порадили стояти на обліку в невролога й давати сину ліки для недоношених. Також здати їм аналіз на імунограму. Тому що дитина часто зригувала. Та я повезла Єлисея на обстеження в Київський інститут акушерства та гінекології. Лікарі подивилися сина й сказали, що він — овоч. У нього органічне ураження головного мозку. У зв'зку із цим розвинувся дитячий церебральний параліч категорії "А". Це найтяжча форма хвороби. Магнітно-резонансна діагностика показала, що винні лікарі. Бо під час вагітності діагностика показувала здорову дитину. В суд не подала. Тоді було не до цього.

Чотири місяці новонароджений проходив реабілітацію у центрі "Шанс". Потім у київській клініці "Охматдит" та центрі неврології ім. Мартинюка. Це не дало результатів.

— Шукала сім'ї з подібними проблемами. Натрапила в інтернеті на дівчинку, яку мати відвезла до Китаю. Там за півроку дитина стала одужувати. Після цього зв'язалася з клінікою Юйци. Полетіли туди із сином. Єлисей пройшов курс голковколювання. Йому робили масаж. Почав краще тримати спину, сидіти в колясці, жувати. Став реагувати, коли до нього звертаються. Тоді ми витратили 15 тисяч доларів. На подальшу реабілітацію не вистачило коштів.

Родина Водопойнікових просить допомогти у лікуванні Єлисея. Охочі можуть переказати гроші на картку Приватбанку: 4149 4391 0467 3847 — Водопойнікова Юлія. Її телефон — 0(96) 947 00 93.

Зараз ви читаєте новину «"Лікарі подивилися сина й сказали, що він — овоч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають