21 грудня 2013 року грузинські мандарини на центральному ринку Полтави коштували 14 грн/кг із Абхазії, 15,50 грн/кг із Іспанії. Сьогоднішні ціни щонайменше на 20 гривень більші.
Ціни з центрального ринку за 10 днів до нового року збирали poltava.to.
Журналісти "Газети" вирішили їх порівняти з цьогорічними.
Кілограм свинини коштував 48-50 грн. Зараз на критому ринку у Полтаві можна купити за 120-130. Балик на кістці був по 45 грн/кг, за - по 110 грн/кг. Індик був по 25, 95 за кг. Зараз коштує на 50 гривень дорожче - по 75 грн/кг. Вирізка яловичини стала по 130 грн/кг, 5 років тому її можна було придбати за 55 грн/кг. Півня на холодець можна взяти за 50 грн/кг. У 2013-му він коштував 23 грн/кг. Ціна на курятину за цей час зросла удвічі, коштувала 25,95 грн/кг, стала по 60-70 грн/кг.
Солоні огірки та квашену капусту можна зустріти майже на кожному столі. У 2013-му кіло солоних огірків коштував 30 грн. Зараз по 40 - 55 грн/кг. Капуста здорожчала вдвічі - стала по 40 грн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червона чи чорна: яку ікру українці купують до новорічного столу
Цибулю можна було купити за 7,5 грн/кг Здорожчала приблизно на гривню. Середня ціна на моркву збільшилась удвічі. Раніше коштувала 5 грн/кг.
Зросла ціна і на домашню олію з 14 грн/л до 25. Цукор був по 7,5 грн/кг, а борошно по 4,5 грн/кг. Зараз ціни зросли у двічі.
Десяток яєць можна було купити від 10 до 15,50 грн. Сьогодні ціна коливається від 22 до 30 грн.
На новорічний стіл цьогоріч українці готові витратити в середньому 3 104 грн, за результатами дослідження компанії "Пікоді". 58% опитаних святкуватимуть вдома, 30 — підуть у гості до друзів чи родичів.
Коментарі