четвер, 16 травня 2019 14:20

Під Полтавою незаконно відстрілювали птахів

Під Полтавою незаконно відстрілювали птахів
Під Полтавою відстрілювали птахів. Фото: news.sarbc.ru

У ніч на 14 травня в селі Горбанівка Полтавського району невідомі відстрілювали птахів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила жителька Горбанівки Олена Лазоренко.

"Після довгої перерви прилетіли дикі качки на болотце, зараз вони вигодовують малесеньких каченят. Раніше качок вистріляли місцеві удоди декілька років назад. Якісь тварюки влаштували "сафарі" позавчора на бідолашних птахів!" - пише Олена Лазоренко.

Зауважила, що не знає, куди звертатися і кому повідомляти.

Журналіст "Газети" поспілкувався з Петром Носом, директором мисливського господарства "Фенікс", яке має єгерську охоронну службу. Підконтрольні йому угіддя розташовані на території Полтавського та Новосанжарського районів.

"Не треба чекати, доки вирішиться все само собою. Відстрілювати птахів у такий період — це не просто грубе правопорушення. Це злочин! Тому треба одразу телефонувати в поліцію, аби браконьєрів відловлювали!"

Сезон полювання на дичину розпочнеться лише в серпні. До цього відстріл вважається злочином і карається штрафом або обмеженням волі строком до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед зайців, лисиць і бобрів - як живе мисливська база на Полтавщині

У кількох селах Могилів-Подільского району, що на Вінниччині, понад 100 мисливців влаштували облаву на вовків, які наводили страх на людей. Звірі шматували свійських тварин і були небезпечні для людей.

Зараз ви читаєте новину «Під Полтавою незаконно відстрілювали птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають