середа, 20 лютого 2019 11:16

Не можна поставити кавову машину і думати, що в тебе кав'ярня
7

Олександр Крамар з розробниками логотипу "СпільноКава""
Фото: Фото-студія "Спартак"
Смаколики, які пропонують до кави
Особливу увагу приділили якісній каві. 70% арабіки, 30% - робусти. Використовується прямий помел.
Олександр Крамар розповідає про ідею створенння кав'ярні
В день відкриття кав'ярню відвідали більше 100 людей

15 лютого у Білій Церкві відкрилася кав'ярня-громадський простір "СпільноКава". Це єдиний заклад у місті, де гості не просто питимуть каву, а стануть учасниками літературного клубу, майстер-класів, семінарів, бізнес-шкіл. Навчатимуться, гратимуть у настільні чи інтелектуальні ігри.

"Тут не просто питимуть каву. Цей заклад об'єднає містян. Зробить їхнє життя цікавішим, - говорить ідейник і засновник кав'ярні Олександр Крамар, 24 роки. - За місяць знайшов однодумців - 15 соціально активних людей. За два тижні зробили ремонт. Працювали з ранку до ночі, часом замість сну. Вартість проекту - близько 150 тисяч гривень".

Автор: Фото-студія "Спартак"
  В день відкриття кав'ярню відвідали більше 100 людей
В день відкриття кав'ярню відвідали більше 100 людей

Громадський простір "СпільноКава" створений для реалізації некомерційних проектів розвитку міста. Заклад розташований на масиві Леваневського, на вул. Героїв Крут, 45. Є два зали загальною площею 52 кв. м. Один для смакування кави, поділений на окремі зони. Другий - для заходів. В інтер'єрі використані меблі з дерева та металу. Колірна гама – біло-чорна з вкрапленнями рожевого, зеленого. Облаштована фотозона з логотипом закладу та знімками Білої Церкви. Готують ще одну. До роботи залучали дизайнера. Стіни розписані мотиваційними гаслами на кшталт "Мрій сміливо", "Не бійся діяти". Фасадна — скляна, щоб милуватися алеєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець відкрив вело-кав'ярню

"Олександр зацікавив своєю ідеєю. Це не просто кав'ярня, яких у місті повно. Тут можна розвиватися і бути корисним іншим, - говорить співвласник Тетяна Ножко, 41 рік. - Я - менеджер з персоналу. Із задоволенням поділюся знаннями на семінарах".

Олександр Крамар реалізував багато успішних туристичних і бізнес-проектів у Білій Церкві. Разом із командою планує відкрити подібні заклади в кожному районі міста, а пізніше й області.

"СпільноКава" вміщає 30 відвідувачів. Пізніше відкриють літню терасу. Кава на 70% складається з арабіки та 30% - робусти. Використовується прямий помел - зерна перемелюються і відразу готується напій. Коштує від 17 гривень. До кави пропонують випічку та солодощі. Працює з 8 до 22 години.

Автор: Фото-студія "Спартак"
  Прибуток кав'ярні буде спрямовувати на реалізацію некомерційних проектів розвитку міста
Прибуток кав'ярні буде спрямовувати на реалізацію некомерційних проектів розвитку міста


"Не можна поставити кавову машину і думати, що в тебе кав'ярня, - каже Олександр Крамар. - Я був організатором, виконробом, муляром-штукатуром, вантажником і швачкою. Не обов'язкова участь влади, щоб щось побудувати і створити. Білоцерцівці усе можуть самі".

Українське подружжя відкрило у Польщі унікальну кав'ярню відкрило у Польщі унікальну кав'ярню

Зараз ви читаєте новину «Не можна поставити кавову машину і думати, що в тебе кав'ярня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають