середа, 26 грудня 2018 00:27

Переселенець відкрив вело-кав'ярню

Переселенець із Луганська Микита Курилко відкрив вело-кав"ярні під назвою "Coffee Brew Bike". Мешкає хлопець у Запоріжжі із сім'єю. Мріє про власний дитячий садок.

"Люблю спілкуватися з дітьми. Коли навчався у Харківській гуманітарно-педагогічній академії на вчителя молодших класів у групі було 27 дівчат і я, один хлопець. Не довчився – весь час доводилося працювати", - каже Микита, пише life.pravda.com.ua.

З Луганська виїхав ще у лютому 2014-го, до окупації. У Запоріжжі змінив шість квартир. Одружився на новому місці, народився син.

  На кавабайк Микита витратив всі свої заощадження. Фото: із особистого архіву Микити
На кавабайк Микита витратив всі свої заощадження. Фото: із особистого архіву Микити

Розпочати власну каво-справу підштовхнула презентація директора Isla – компанія яка запускала мобільні кав'ярні Coffee Brew Bike.

"Мої інвестиція у Coffee Brew Bike становила 2,5 тисячі доларів (68 990 грн - Gazeta.ua). Це майже всі мої заощадження на той момент. Того року був великий захід: у Генічеську на Азовському морі відбувалася конференція реабілітаційних центрів – три дні, 5 тисяч людей. За цей час мені повернулася половина вкладеного в бізнес", - згадує Микита.

За словами хлопця, проблема – зі стаціонарним місцем. Постійну оренду платити дорого, "стояти" також не вихід. Максимальний заробіток – 5 тисяч гривень на місяць. І це за умови, якщо працювати одному. Конкуренція в сегменті кави дуже велика, у Запоріжжі є свої монополісти.

Конструкція вело-кав"ярні доволі мобільна – вона залежить тільки від розетки. Якщо тобі необхідно переїхати – не треба тягати кава-машину з місця на місце, все обладнання складається в тумбу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка розповіла, як впоралася з депресією після переїзду

В Україні середній дохід переселенця становить 2 187 грн. У вересні 2018 року середньомісячний дохід більшості домогосподарств ВПЛ не перевищує 5 тис. грн. За словами голови представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Лотара Вайса, під час дослідження було опитано близько 6 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець відкрив вело-кав'ярню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути