Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 11:14

Зафіксували збільшення попиту на купівлю житла

Зафіксували збільшення попиту на купівлю житла
Зростання попиту на нерухомість пов'язано з відсутністю варіантів, куди вкладати гроші. Фото: Leopolis.news

Кількість угод купівлі-продажу на ринку нерухомості 2017 року зросла до 31,389 тис. Це на 8% більше, порівняно з 2016 роком.

"За підсумками 2017 року, в Києві уклали 31 389 угод. Це найвищий показник за всю історію продажів на ринку в Україні в цьому регіоні. Приріст становить близько 8 відсотків", - повідомив заступник керівника Департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтин Олійник, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли вартість житла у містах України

Він зауважив, що зростання попиту на нерухомість пов'язане з відсутністю варіантів, куди вкладати гроші. Адже в Україні погано працює інститут депозитів чи фондовий ринок.

"Водночас у столиці спостерігається тенденція скорочення житлового фонду. Адже завершується експлуатація панельних будинків 1950-1960-х років. Нормативний строк роботи яких від 50 до 60 років. Також відбувається виведення житлового фонду з категорії житлового в нежитловий. Це стосується центральних районів, коли квартири на перших поверхах перетворюються в офіси", - наголосив Олійник.

За останні 10 років в Україні падають ціни на житло в доларовому еквіваленті. Відбувається це через знецінення гривні, падіння купівельної спроможності українців, нестабільної ситуації у Донбасі. Очікується, що 2018 року нерухомість подешевшає близько на 10%, хоча критичного обвалу не буде.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували збільшення попиту на купівлю житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути