Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2013 13:03

У Китаї розпочали рекордне будівництво найвищого хмарочоса світу

Урочиста церемонія закладання першої цеглини хмарочоса Sky City відбулася в адміністративному центрі провінції Хунань у місті Чанша, передає The Telegraph.

Нинішня вартість будівництва складає 5,2 мільярда юанів ($850 мільйонів), повідомив Чжан Юе, голова Broad Group - компанії-розробника проекту.

Sky City має відібрати титул найвищої будівлі світу у знаменитого дубайського хмарочоса Burj Khalifa, оскільки буде на 10 метрів вище.

Цілих 202 надземних поверхів нового китайського хмарочоса вмістять офіси різних компаній, готельні номери, школу, лікарню, магазини, ресторани, спортивні зали, а також квартири, розраховані на проживання 30 тисяч жителів або чотирьох тисяч сімей. Будівля також матиме шість підземних поверхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дубаї побудували найвищий спіральний хмарочос зі зігнутими стінами

Крім того, на вежі запланована гігантська "вертикальна ферма", яка зможе забезпечити роботою та їжею тисячі осіб, що позбавить мешканців "Небесного міста" від необхідності куди-небудь їхати і стояти у пробках.

Нагадаємо, що спочатку забудовник планував звести Sky City з інноваційною модульною технологією всього за три місяці - і він міг бути вже готовий у березні 2013 року. Але, оскільки його узгодження затягнулося, будівництво починається тільки зараз, а терміни дещо розтягнуті. Але все-таки це буде рекордна швидкість зведення для такого гіганта (Burj Khalifa будувався більше 5 років).

Зазначимо, що зараз у Китаї і без Sky City є чотири з дев'яти найвищих хмарочосів у світі.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї розпочали рекордне будівництво найвищого хмарочоса світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути