вівторок, 17 січня 2012 17:51

Китайці побудували 30-поверховий готель за 15 діб
5

Фото: Фото: BSB, treehugger.com, worldarchitecturenews.com

П'ятизірковий готель на березі озера Дунтін у провінції Хунань був повністю закінчений перед самим Новим роком. Завтра, 18 січня, він повинен відкрити свої двері для перших постояльців.

Broad Sustainable Building (BSB), дочірня компанія китайського промислового гіганта Broad Group, здивувала світ рекордним темпом будівництва висотного будинку. Всього 360 годин знадобилося 200 робітникам, щоб звести під ключ 30-поверховий готель T30 з усієї обробкою і начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські селяни скинулися на хмарочос

Майже всі елементи цієї башти були зроблені заздалегідь на заводі BSB. Причому тут підготували не просто несучі сталеві колони або панелі стін і підлоги. Усі великі елементи готелю заздалегідь отримали електричні кабелі та світлодіодні світильники, приховані димарі централізованої системи кондиціювання та вентиляції, тепло-та звукоізоляційні панелі, оздоблювальні деталі, плитку для підлоги і так далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На італійських хмарочосах виросте ліс

Також монтувалися сходи і зовнішні стіни 15-сантиметрової товщини з заздалегідь вклеєними теплоізоляцією і багатошаровими склопакетами. Усього ж готові до складання компоненти становили 93% будівлі, передає CNN. При цьому, як запевняє BSB, на будмайданчику нічого підганяти по місцю не знадобилося, так як деталі будинку були виготовлені з точністю плюс-мінус 0,2 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина вижила після падіння з хмарочосу

Китайці повідомляють, що вежа T30 здатна витримати землетрус з магнітудою 9. Це було підтверджено на вібростенді з великою моделлю будівлі. До того ж, за інформацією китайської компанії, нова вежа в п'ять разів більш ефективна в плані витрат енергії, ніж більшість звичайних будівель. Її система вентиляції з набором фільтрів знижує забруднення повітря в приміщеннях у 20 разів. А ще вентиляція забезпечена теплообмінниками для рекуперації тепла з повітря.


Зараз ви читаєте новину «Китайці побудували 30-поверховий готель за 15 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути