четвер, 31 березня 2011 02:15

Ліфт найвищого готелю світу підніматиме за 52 секунди

Автор: фото з сайта www.thewondrous.com
  490-метровий хмарочос Міжнародного комерційного центру звели на березі затоки Вікторія у Гонконгу. Готель ”Рітц-Карлтон” займає останні 17 поверхів
490-метровий хмарочос Міжнародного комерційного центру звели на березі затоки Вікторія у Гонконгу. Готель ”Рітц-Карлтон” займає останні 17 поверхів

Найвищий готель світу "Рітц-Карлтон" відкрили 29 березня у китайському місті Гонконг. Хмарочос розташували в діловому кварталі.

Будівля заввишки 490 м. Готель займає найвищі поверхи, зі 102-го по 118-й. На нижчих поверхах — офіси Міжнародного комерційного центру. Швидкісні ліфти піднімають у найвищу точку споруди за 52 с.

Із вікон 312 готельних номерів — краєвиди гір та морської затоки Вікторія. Площа найменшого апартаменту — 50 кв. м. Доба у ньому коштує від $580. Президентський люкс обійдеться у $12,8 тис.

Шість ресторанів подаватимуть страви китайської, японської та європейської кухні. На 116-му поверсі влаштували басейн зі спа-центром. На одній зі стін басейну встановили рідкокристалічний телевізійний екран з діагоналлю 19 м.

— Останніми роками усі китайські новинки створюють під впливом "ого!"-фактора. Підприємці, вище китайське суспільство сприймають на ура новинки, в описі яких є префікс "най" — найвищий, найдорожчий, найбільший, найшвидший. "Рітц" — це також найкращий сервіс, — каже 60-річний Герв Хамлер, президент мережі 5-зіркових готелів "Рітц-Карлтон Меріотт інтернешнл". Він відкривав 5-зірковий готель у Гонконгу.

"Рітц-Карлтон" буде найвищим готелем світу до 2014-го. Тоді планують здати 600-метровий хмарочос у китайському Шанхаї. Його найвищі поверхи теж відведуть під готель.

Зараз ви читаєте новину «Ліфт найвищого готелю світу підніматиме за 52 секунди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути