Ексклюзиви
середа, 04 травня 2011 12:34

США звинуватили найбільший банк Німеччини у шахрайстві на $ 1 млрд

США звинуватили найбільший банк Німеччини у шахрайстві на $ 1 млрд

Міністерство юстиції США звинуватило Deutsche Bank у великому шахрайстві на американському ринку іпотечного кредитування. Як повідомляє агентство Bloomberg, про це йдеться у позові відомства на $ 1 млрд, поданому до федерального суду Нью-Йорка.

За даними міністерства, шахрайство полягало у тому, що найбільший банк Німеччини під час буму на ринку нерухомості США через свою дочірню структуру (іпотечну компанію MortgageIT) обманним шляхом неодноразово домагався того, щоб бути включеним в програму федерального уряду зі страхування іпотечних позик.

При цьому для страхування банк підбирав так звані субстандартні позики (substandard mortgages), які надаються покупцям з низьким або взагалі неіснуючим кредитним рейтингом. Таким чином, кредитор нехтував тим фактом, що позичальники, можливо, не зможуть розплатитися за кредитами.

У результаті, йдеться в позові, Deutsche Bank отримував істотний прибуток від перепродажу заставних по виданих кредитах, в той час, як тисячі американців позбавлялися житла через іпотечне банкрутство. Уряд США, в свою чергу, вже зазнав і зазнаватиме в майбутньому збитків на сотні мільйонів доларів через численні "страхові" позови з боку позичальників.

Представник Deutsche Bank заявив, що банк вже отримав повідомлення про позов і вивчає його суть. У банку впевнені, що звинувачення мін'юсту США безпідставні. За даними прес-служби, Deutsche Bank готовий оскаржити позов.

Через велику кількість іпотечних кредитів, виданих на покупку нерухомості позичальникам з високим ризиком неповернення коштів, в США вибухнула іпотечна криза, яка потім перекинувся до Західної Європи і призвела до світової фінансової кризи.

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили найбільший банк Німеччини у шахрайстві на $ 1 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути