Ексклюзиви
субота, 30 квітня 2011 10:34

Нацбанк назвав заходи, які необхідні для розвитку економіки

Нацбанк назвав заходи, які необхідні для розвитку економіки

Для відновлення повноцінного кредитування і розвитку економіки необхідні прийняття закону про захист прав кредиторів і справедливі рішення судів.

Про це заявив перший заступник голови Національного банку України (НБУ) Юрій Колобов в ході круглого столу, організованого Лігою фінансового розвитку за підтримки проекту USAID "Розвиток фінансового сектора" FINREP.

"Дуже важливо, щоб був прийнятий закон про захист прав кредиторів, щоб у судах по одному і тому ж епізоду не було двох різних рішень. Це найважливіші заходи і найважливіші реформи для того, щоб економіка почала кредитуватися і розвиватися", - заявив перший заступник голови НБУ.

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вказав на неможливість стабільного тривалого зростання економіки без оздоровлення банківського сектору.

"Дуже турбують деякі речі з оздоровлення банківського сектору - банки кинули напризволяще, виникає проблема з активами, з проблемними кредитами. Один державний інститут заборонив продаж проблемних кредитів фізичних осіб, такий проект заборони підготовлений іншим інститутом. А без оздоровлення банківського сектору стабільне тривале економічне зростання неможливе", - зазначив експерт.

Зі свого боку, постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр акцентував увагу на важливості для інвесторів адекватного захисту їх прав та справедливості судових рішень.

"Якщо ми говоримо про інвесторів, як зовнішніх, так і внутрішніх, то, розраховуючи свої проекти, вони беруть до уваги міжнародні фонди, але дивляться і на більш широку перспективу. Зокрема, на бізнес-оточення, на роботу інститутів, чи захищені права інвесторів і кредиторів, чи виконуються умови контрактів, чи можна звернутися до суду і отримати справедливе рішення в разі, якщо контракти не виконуються ", - сказав представник МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк назвав заходи, які необхідні для розвитку економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути