Ексклюзиви
неділя, 09 липня 2017 21:10

Скільки коштує купити житло в столиці

Скільки коштує купити житло в столиці
Попит на нерухомість поновиться в жовтні 2017 року. Фото: Город Х

У липні на ринку нерухомості столиці зафіксовано низький купівельний попит на квартири. Найбільш привабливими варіантами вважаються будинки, розташовані біля станцій метро, пише domik.ua.

Ті, хто має великі кошти, купують квартири на Подолі, а також у Печерському, Оболонському та Шевченківському районах. Люди, які хочуть заощадити, цікавляться житлом на Борщагівці, Троєщині, Куренівці і Виноградарі.

"За останні кілька років спостерігаємо переорієнтацію покупців на житло в новобудовах. Квартирами в старому житловому фонді цікавляться при відсутності можливості купити житло в новому будинку", - розповів ріелтор Олександр Гришко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купувати нерухомість і авто стане безпечніше

Клієнти звертають увагу на тепло- і звукоізоляцію житла. Панельні і монолітні будинки практично не затребувані, на відміну від цегляних.

"Період продажу квартири триває від одного місяця до півроку. Час, за який може продатися житло, безпосередньо залежить від початкової вартості об'єкта. Деякі покупці розглядають варіанти покупки квартир тільки в будинках, розташованих максимально близько до місця роботи. Клієнти хочуть проживати на середніх поверхах будинків і далеко від автомагістралі", - додав брокер Дмитро Меняєв.

В середньому в будинках старого житлового фонду Києва однокімнатна квартира коштує від 25 до 52 тис. дол (в залежності від району), 2-кімнатна - від 30 до 60 тис дол, 3-кімнатна - від 40 до 68 тис.

У новобудовах середні ціни: однокімнатна квартира - 50- 80 тис. дол, 2-кімнатна - 60 95 тис, 3-кімнатна - 70-120 тис.

Експерти прогнозують, що попит на нерухомість поновиться в жовтні 2017 року. Він може посприяти зростанню цін на житло.

На сьогодні іпотечні кредити в Україні видають 5 банків: державні Укргазбанк і Ощадбанк, банк "Глобус", Крісталбанк, Аркада.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує купити житло в столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути