Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2012 14:01

Рисухін: 7 тисяч за "квадрат" доступного житла - це вже не фантастика

Рисухін: 7 тисяч за "квадрат" доступного житла - це вже не фантастика
Леонід Рисухін: Держава уже дещо зробила, щоб можна було придбати квартиру за 7 тисяч гривень. Фото: unn.ua

Держава почала втілювати заходи для здешевлення вартості квадратного метру "доступного" житла до 7 тис. грн.

Про це розповів голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін у ефірі "Ера FM".

"Держава уже дещо зробила, щоб можна було придбати квартиру за 7 тисяч гривень. Сьогодні на ринку є квартири, які почали будуватися за старим містобудівним законодавством, коли не було обмежень щодо пайової участі у розвитку міст. А закон про містобудівну діяльність, який був прийнятий не так давно, дозволяє нові земельні ділянки для будівництва отримувати за спрощеною. Як говорять фахівці та будівельники, це на 20-30% здешевить вартість квадратного метра", - сказав він.

"Тобто якщо сьогодні "Київміськбуд" за програмою доступного житла надає квартири за ціною 8 тисяч гривень за квадратний метр, то по новим ділянкам 7 тисяч вже не виглядає фантастично", - уточнив Рисухін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погані кредити серйозно гальмують банківський сектор України - Fitch

У свою чергу, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко висловив сумнів у реальності такого здешевшання в Києві.

"Будівельники говорять в один голос: такої собівартості ми зробити не можемо, незважаючи на всі преференції. Деякі будівельники кажуть, що це може бути хрущовка десь в промзоні десь дуже далеко від метро, з 5 поверхами, а не 10, щоб ліф не ставити, і збудована зі здешевленого матеріалу", - зауважив експерт.

Нагадаємо, раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк повідомив, що 15 травня має запрацювати програма "Доступне житло", за якою населенню видаватимуть кредити на купівлю житла під 3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

Зараз ви читаєте новину «Рисухін: 7 тисяч за "квадрат" доступного житла - це вже не фантастика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути