вівторок, 08 травня 2012 10:34

"Доступне" житло зможуть отримати 30 тисяч сімей - Близнюк

"Доступне" житло зможуть отримати 30 тисяч сімей - Близнюк
Анатолій Близнюк: програма "Доступне житло" може реалізовуватися і в 2013 році. Фото: bprice.ua

ПАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк) до 13 травня розробить перелік документів, необхідних для участі в програмі "Доступне житло". За нею населенню будуть видаватися кредити на купівлю житла під 3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Ощадбанк сьогодні вивчає постанову Кабміну, компонує пакет документів і 11-12 травня їх перелік вже буде готовий. Після 15 травня ця схема буде реально працювати", - сказав він.

За словами міністра, після 9 травня на сайті Мінрегіонбуду буде розміщена інформація про перші 100-200 житлові будинки, що братимуть участь в програмі.

Міністр повідомив, що на сьогоднішній день поки що лише Ощадбанк виявив бажання взяти участь в даній програмі.

Близнюк також повідомив, що спочатку програма "Доступного житла" орієнтована на населення, що потребує поліпшення житлових умов, тобто, згідно з чинним законодавством, черговиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська сім'я має заробляти мінімум 55 тисяч на рік, щоб отримати "доступну" іпотеку

"Сьогодні 1,136 мільйона осіб стоїть у черзі і навіть якщо 10% з них становитиме молодь, яка зможе оплачувати ці 3%, то це вже 113,6 тисячі людей. Передбачених на реалізацію цієї програми в цьому році 1 мільярд гривень вистачить, щоб забезпечити 30 000 сімей. Тому нечерговики також можуть брати участь в цій програмі. Ми будемо працювати і з ними", - сказав міністр.

При цьому він додав, що передбачена можливість купівлі житла в будь-якому регіоні України, а не тільки за місцем прописки.

"Людина буде укладати договір з банком, банк - з забудовником. Тобто, схема виглядає таким чином: людина - банк - забудовник, щоб ніяких чиновників не було в цьому процесі. Всі інші в цьому процесі, зокрема Мінрегіонбуд і обладміністрації, виступають виключно як помічники, що зв'язують людину з банком і будівельником", - сказав міністр.

При цьому, за його словами, банк, що укладає договір із забудовником, сам контролюватиме терміни завершення будівництва.

Близнюк також додав, що в разі успішності цієї програми, вона буде реалізовуватися і в 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «"Доступне" житло зможуть отримати 30 тисяч сімей - Близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути