пʼятниця, 06 липня 2012 11:31

Рада прийняла закон про дешеву іпотеку від Януковича

Рада прийняла закон про дешеву іпотеку від Януковича
Фото: mosaica.ru

Верховна Рада прийняла Закон "Про реалізацію соціальних ініціатив президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів".

Про це повідомляє інформаційне управління парламенту, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Законом, зокрема, встановлено, що в державному бюджеті на 2013 та наступні роки передбачаються витрати на компенсацію відсотків, сплачуваних банкам та/або іншим фінансовим установам за кредитами, отриманими громадянами на будівництво (реконструкцію) або придбання житла. Компенсація відсотків за такими кредитами здійснюється згідно з порядком здешевлення вартості іпотечних кредитів, встановленим Кабінетом Міністрів.

Визначено також, що фінансування об'єктів незавершеного будівництва, що здійснюється за бюджетними програмами, може здійснюватися шляхом укладення між замовниками будівництва (власниками, керівниками) та громадянами договорів купівлі-продажу майнових прав.

Законодавчим актом внесено також внесені зміни до Земельного кодексу, згідно з якими право оренди земельної ділянки посвідчується договором оренди землі, зареєстрованим відповідно до закону або договором оренди землі та договору відчуження права оренди землі, зареєстрованим відповідно до закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава не готова видавати доступну іпотеку десяткам тисяч українців

Під час придбання права оренди на земельну ділянку на підставі договору відчуження права оренди землі первинний договір оренди землі, право оренди на яку відчужується, додається до договору відчуження права оренди землі в кожному такому випадку відчуження.

На договорі оренди земельної ділянки орган державної реєстрації прав на нерухоме майно робить відмітку про перехід права оренди земельної ділянки із зазначенням документа, на підставі якого відбувся такий перехід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акцизи на тютюн хочуть підвищити в 5 разів

Закон "Про іпотеку" доповнено положенням, згідно з яким до особи, яка на підставі договору про задоволення вимог іпотекодержателя або застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, включеного в іпотечний договір, набуло право власності на предмет іпотеки, розміщений на земельній ділянці, яка перебуває в оренді іпотекодавця, переходить право оренди на таку земельну ділянку.

Зазначений договір про задоволення вимог іпотекодержателя або застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, включений в іпотечний договір, є документом, що засвідчує перехід права оренди земельної ділянки до нового власника предмета іпотеки та заміну особи орендаря в договорі оренди землі і підлягає державній реєстрації в установленому законодавством порядку.

Зараз ви читаєте новину «Рада прийняла закон про дешеву іпотеку від Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути