середа, 04 липня 2012 13:43

Пільгова іпотека діятиме, бо це ініціатива президента - Мінрегіон

Пільгова іпотека діятиме, бо це ініціатива президента - Мінрегіон
У кожного учасника чотирикутника "забудовник-інвестор-банк-держава" програми пільгової іпотеки є свої ризики. Фото: stroyobzor.net.ua

Пільгова іпотека діятиме й надалі, так як є соціальною ініціативою президента та буде захищена законом.

Про це заявив директор департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Непомнящий у ефірі "Ера-FM".

"Це соціальна ініціатива президента, а він у нас гарант Конституції, у якій передбачена можливість допомоги держави при будівництві житла. Президент останнім підписує закон про бюджет. Я думаю, що це одна з гарантій, достатньо серйозна", - сказав він.

"Крім того, у першому читанні прийнято законопроект №10557 (сподіваюсь, завтра його розглянуть і приймуть у цілому), який зобов'язує Кабінет міністрів щорічно передбачати гроші на компенсацію (ставок за пільговими кредитами)", - додав Непомнящий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава не готова видавати доступну іпотеку десяткам тисяч українців

За його словам, важливо ще, що вносяться зміни у 55-ту статтю Бюджетного кодексу, і стаття бюджету, яка передбачає видатки на пільгову іпотеку, переходить у категорію захищених.

"Я не знаю, які ще можуть бути більші гарантії", - зазначив Непомнящий.

Він не став заперечувати, що у кожного учасника чотирикутника "забудовник-інвестор-банк-держава" програми пільгової іпотеки є свої ризики.

"Але забудовники заявити про збільшення вартості житла не зможуть, тому що з ними одразу розрахуються, тому цей варіант навіть не розглядається", - запевнив Непомнящий.

Зараз ви читаєте новину «Пільгова іпотека діятиме, бо це ініціатива президента - Мінрегіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути