Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2012 12:14

"Доступну" іпотеку в Україні видають 9 банків - Близнюк

"Доступну" іпотеку в Україні видають 9 банків - Близнюк
Анатолій Близнюк: Зараз у програмі працюють 9 банків. Фото: zn.ua

У програмі доступних іпотечних кредитів беруть участь 9 банків.

Про це сьогодні у Верховній Раді під час години запитань до уряду повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Національний банк визначив банки першої і другої групи. Зараз у програмі працюють 9 банків. І в регіонах є ще 3 банки, які сказали, що готові працювати. Мільярд у державному бюджеті виділений в регіони", - сказав він.

За його словами, пільгові кредити на житло отримуватимуть ті громадяни, які дійсно потребують покращення житлових умов, але не можуть придбати квартири за ринковими цінами.

"Ми працюємо над створенням тієї системи, яка би дозволила тим, хто може придбати житло на вторинному ринку, щоб вони це робили, той, хто може побудувати собі житло без залучення кредитної системи - хай він це робить. А держава розроблятиме і відпрацьовувати систему, яка допомагає тим верствам населення, які самі собі не можуть побудувати", - зазначив Близнюк.

Нагадаємо, раніше Близнюк розповів, що від часу початку програми доступних іпотечних кредитів повністю укладено 50 відповідних договорів.

Зазначимо, 6 червня під час засідання уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що темпи укладення кредитних угод за програмою придбання доступного житла незадовільні.

Пізніше у відповідь на це Близнюк запевнив, що громадяни не надто активно укладають договори про участь у програмі доступного житла.

Зараз ви читаєте новину «"Доступну" іпотеку в Україні видають 9 банків - Близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути