вівторок, 25 вересня 2012 12:02

Програму "доступного" житла для молоді продовжили до 2017 року

Програму "доступного" житла для молоді продовжили до 2017 року
Леонід Рисухін: Тільки зареєстрованих у фонді сімей, які хочуть скористатися програмою, налічується 16 тисяч. Фото: unn.com.ua

Кабінет міністрів ухвалив рішення продовжити до 2017 року Державну програму молодіжного житлового кредитування, термін дії якої закінчується в 2012 році.

Як повідомляється в прес-релізі Держфонду, таке рішення уряд прийняв на засіданні 24 вересня після звіту голови правління фонду Леоніда Рисухіна про виконання програма за 2002-2012 роки.

"Тільки зареєстрованих у фонді сімей, які хочуть скористатися програмою, налічується 16 тисяч. А всього по Україні, за різними оцінками, таких сімей зараз не менше 100 тисяч. На засіданні уряду було підтверджено, що молодь ознайомлена з основними положеннями цієї програми і чекає її продовження на наступні роки", - цитує прес-служба Рисухіна.

Проект постанови про продовження до 2017 року програми, найбільш затребуваною серед молоді, повинен бути внесений на розгляд уряду в місячний термін.

Як повідомив Рисухін, на засідання уряду було зазначено, що чинний порядок надання пільгових молодіжних житлових кредитів вимагає змін відповідно до сучасних вимог та необхідності підтримки окремих цільових категорій молоді, зокрема, молодих фахівців, які направляються в сільську місцевість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подешевшав на 6 копійок, курс долара істотних змін не зазнав

"На засіданні уряду відзначалася необхідність врахування багаторічного досвіду Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та розширення функцій цієї державної установи. Крім того, Мінфіну було доручено наблизити з четвертого кварталу на третій квартал поточного року видатки за програмами пільгового молодіжного кредитування та доступного житла", - додав глава правління Держфонду.

Раніше Рисухін повідомив про те, що Держпрограма забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки на 20 вересня недофінансована з державного бюджету на 50%, або на 700-800 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Програму "доступного" житла для молоді продовжили до 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути