Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2012 17:04

На кожного українця припадає по 22 квадрата житла - чиновники порахували

На кожного українця припадає по 22 квадрата житла - чиновники порахували
Лев Парцхаладзе: Будівельна галузь найбільше постраждала від кризи. Фото: liga.net

В Україні на одного жителя в середньому припадає 22 кв. м житла.

Про це в рамках виступу на міжнародній конференції "Поліпшення умов ведення бізнесу - головний фактор створення конкурентоспроможної економіки" заявив президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

"Будівельна галузь найбільше постраждала від кризи ... Рівень забезпеченості громадян житлом в Україні - найнижчий у Європі - 22 квадратні метри на одну людину. В Європі в середньому від 37-45 квадратних метрів збудовано житла на одного жителя", - сказав він .

За його словами, становище ускладнюється тим, що в Україні велика кількість житлового фонду становлять "хрущовки" і "сталінки", тобто є величезний потенціал для забудови.

"На сьогоднішній день ми будуємо в останні два роки 0,14-0,15 квадратного метра на одного жителя. При цьому в Росії будують 0,5 квадратного метра на одного жителя, а в Китаї дійшли вже, при всьому при тому, що в Китаї живе 1 мільярд, до показника 1 квадратний метр житла на одного жителя", - підкреслив президент Конфедерації будівельників України.

Нагадаємо, нова програма, покликана зробити житло для українців більш доступним, буде називатися "Оренда з правом викупу".

Зараз ви читаєте новину «На кожного українця припадає по 22 квадрата житла - чиновники порахували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути