середа, 16 серпня 2017 16:09

Політолог про конфлікт у Голосіївському районі: доки політики у відпустках, їхня свита активно заробляє на будівництвах

Політолог про конфлікт у Голосіївському районі: доки політики у відпустках, їхня свита активно заробляє на будівництвах
За словами політолога Миколи Спірідонова найчастіше хорошим заробітком є будівельні об'єкти, де частина громади "за" будівництво, друга - проти. Фото: foto.basov.com.ua

Під час політичного затишшя представники низки політичних сил заробляють на діяльності, пов'язаній з будівництвом. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив політолог Микола Спиридонов, передає "Обозреватель".

За його словами, основним заняттям політиків є блокування об'єктів будівництва.

"Доки лідери політичних сил відпочивають на морях, їхні помічники активно намагаються заробити в прямому сенсі цього слова. Найчастіше хорошим заробітком є будівельні об'єкти, де частина громади "за" будівництво, друга - "проти". Політики не ставлять перед собою завдання вирішити проблему. Навпаки, основний заробіток приносить створення проблеми навколо будівництва", - зазначив Спірідонов.

За його словами, типовим прикладом блокування будівництва за гроші сьогодні є об'єкт у Голосіївському районі Києва.

"У Голосіївському районі, на Потєхіна будують житло, частину якого передадуть АТОвцям. Але у цьому випадку абсолютно не важливо для кого будують житло. Зовсім навпаки, це тільки додає інтриги. Арсенал методів дуже простий: нагнітаються тітушки, молодь, бабусі, ставлять намети з псевдопротестувальниками, зупиняють техніку, ламають огорожі - увага ЗМІ забезпечена. Головне в тому, що при досягненні точки напруження - забудовнику роблять пропозицію - "кругла сума" і протестна активність біля будівництва буде ліквідована. От і все. До моменту приїзду боса з відпустки його свита при плюсах - боролася із забудовниками, допомагали місцевим активістам, ну і заробіток хороший", - повідомив політолог.

Як повідомляли ЗМІ, низка київських активістів спеціалізуються на блокуванні будівництв. Стало відомо, що на цьому можна заробити від 200 до 1000 грн. 500 грн коштує блокування вантажівки, 400 грн - спілкування з пресою. Таку суму можна отримати за ламання паркану. 1 000 коштує стрибнути під камеру на техніку.

Зараз ви читаєте новину «Політолог про конфлікт у Голосіївському районі: доки політики у відпустках, їхня свита активно заробляє на будівництвах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути