Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2011 11:02

Платити за квартири великі суми людям не доведеться - Близнюк

Платити за квартири великі суми людям не доведеться - Близнюк

Прийняті парламентом пропозиції президента України щодо змін до Житлового кодексу не приведуть до збільшення квартплати громадян.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Прийняті зміни не стосуватимуться інтересів жодного громадянина. Платити за квартири великі суми людям не доведеться", - підкреслив він.

Міністр зазначив, що пропозиція глави держави про введення коефіцієнтів для розрахунку площ лоджій, балконів, веранд і терас було продиктовано виключно необхідністю врегулювати деякі технічні питання чинного законодавства.

"Ці коефіцієнти є, і вони будуть. Але ніхто ні на одну копійку за це більше платити не буде. Це робиться для того, щоб гармонізувати законодавчу базу", - сказав Близнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни переплатили за "комуналку" 3%

За його словами, йшлося, зокрема, про необхідність привести до єдиного виміру системи підрахунку площі квартир - до поняття "загальної площі" замість нині прийнятих "житлової та "загальної".

Коментуючи висловлювання щодо коефіцієнтів на засклені балкони, Близнюк зазначив: "Якщо проекти нових будинків передбачають засклені балкони - так і буде. Але ніхто нікого не буде зобов'язувати це робити".

Згідно ч.2 ст.94 Конституції президент Віктор Янукович повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом закон від 6 жовтня 2011 № 3825-VI "Про внесення змін до ст.6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об'єкту житлової нерухомості". Парламент 17 листопада ці зміни підтримав.

Зараз ви читаєте новину «Платити за квартири великі суми людям не доведеться - Близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути