вівторок, 25 жовтня 2011 16:40

Янукович забракував зміни до Житлового кодексу

Янукович забракував зміни до Житлового кодексу

Президент Віктор Янукович повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом зміни до Житлового кодексу.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Янукович відповідно до частини другої статті 94 Конституції повернув закон від 6 жовтня 2011 року №3825-VІ "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об'єкта житлової нерухомості".

Серед претензій Януковича до закону є заборона надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру (існує заборона надання таких приміщень для потреб промислового характеру).

"Запровадження заборони надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру може призвести до вимушеного припинення підприємницької діяльності суб'єктами малого та середнього бізнесу", - зазначив Янукович.

"Слід також зазначити, що в інших положеннях Житлового кодексу Української РСР передбачена можливість надання нежилих приміщень в жилих будинках для торговельних, побутових та інших потреб непромислового характеру (частина четверта статті 4, стаття 186)", - йдеться у пропозиціях Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через заборону офісів у квартирах влада лупцює малий бізнес - "Наша Україна"

Президент пропонує в абзаці третьому пункту 1, що надійшов на підпис, слово "виробничого" замінити словом "промислового".

Інша пропозиція Януковича стосується порядку підрахування площі лоджій, балконів, веранд і терас.

"Пропонується наділити правом встановлювати коефіцієнти центральний орган виконавчої влади з питань житлової політики... цим запроваджується можливість частого змінювання зазначених коефіцієнтів, що матиме наслідком зміну загальної площі об'єктів житлової нерухомості та вимагатиме щоразу проведення технічної інвентаризації житлового фонду в Україні за рахунок коштів громадян", - йдеться у пропозиціях Януковича.

Президент пропонує встановити коефіцієнти законом.

Зараз ви читаєте новину «Янукович забракував зміни до Житлового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути