четвер, 06 лютого 2014 12:09

Оренда житла подорожчає через зростання курсу долара

Оренда житла подорожчає через зростання курсу долара
У Києві готуються до підвищення вартості оренди нерухомості, пишуть Вести.

Господарі нерухомості почнуть підвищувати вартість оренди квартир через зростання курсу долара, вважають ріелтори.

"Орендна плата зросте рівно настільки, наскільки виросте долар", - розповіла генеральний директор АН "Благовіст" Ірина Луханіна.

На її думку, менше тільки це торкнеться самого масового (і найдешевшого) сектора зі ставками до 6 тис. грн в місяць: договори тут заключають у гривні, і до терміну переукладання угод, немає підстав для перегляду розцінок. А ось в бізнес і елітному сегментах у договорах орендна плата вказується не тільки в гривні, але і в прив'язці до курсу валюти, отже буде піднята автоматично.

Директор АН "Золоті Ворота" Олексій Холмецький вважає, що зростання долара позначиться на цінах не відразу, а протягом півроку.

"Ринок оренди житла, хоча він вже два роки гривневий, теж прореагує, але поступово, протягом півроку. Ті з господарів, хто делікатніше, підвищать ціну при переукладанні договорів, хто нагліший - вже прийшов і повідомив орендарям, що життя стало дорожче", - зазначив він.

Експерти вважають, що квартиронаймачі стануть жертвами "тінізації" ринку.

"Відносини орендар-господар квартири будуються лише на чесному слові", - підкреслив аналітик консалтингового агентства SV Development Сергій Костецький. Хоча ретельно складений договір міг би стати аргументом у розмові з господарем квартири, і орендар міг би до кінця строку оренди платити за зафіксованою ціною.
Зараз ви читаєте новину «Оренда житла подорожчає через зростання курсу долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути